Enver Altaylı hakkında hazırlanan iddianameden çarpıcı ayrıntılar

FETÖ soruşturmasının kilit isimlerinden eski MİT’çi Enver Altaylı hakkında hazırlanan iddianamedeki ayrıntılara Ulusal Kanal ulaştı. Altaylı'nın mail adresinden gönderdiği bir e-postada Türkiye’nin Çin, Rusya ve İran ile işbirliğinin ABD dış politikası için “felaket” olacağını yazdığı ortaya çıktı. ABD’nin çıkarlarını ön plana alan Altaylı’nın mailinde, “Türkiye’nin Batı ittifakında kalması için elinden geleni yapacağı” ifadesi de yer alıyor.

Abone ol

FETÖ’nün kilit ismi için Türkiye’nin Rusya, Çin ve İran ile işbirliği bir 'felaket'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ağustos 2017’de saklandığı köyde yakalanarak tutuklanan eski MİT’çi Enver Altaylı hakkında iddianame hazırladı. Altaylı’nın “Casusluk ve silahlı örgüt yöneticisi olmak” suçundan 35 yıla kadar hapsi isteniyor.

Eski MİT’çi Altaylı hakkında hazırlanan iddianamenin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. İddianamenin ayrıntılarına Ulusal Kanal ulaştı. İddianamede Gülen'e yazılan mektupların içerikleri dikkat çekiyor.

2008 tarihli mektupta, Ergenekon kumpası ile hedef alınan iki isim öne çıkıyor; eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ...

"Başbakan, Müsteşar nezdinde teşebbüste bulunarak, Kozinoğlu'nun etkisiz hale getirilmesini ve 20 görevliyle ilgili izlemenin durdurulmasını temin edebilir. Ancak Başbakan'ın böyle bir inisiyatif kullanacağı kanaatinde değilim"

Altaylı Gülen'e yazdığı mektupta, şüphelendiği FETÖ'cü MİT çalışanalarını izlemeye alan Kozinoğlu'nu tehdit olarak nitelendirip, etkisiz hale getirilmesini öneriyor.

İddianamede, Altaylı’nın e-postasından gönderdiği bir maile yer verildi.

Altaylı’nın “Dear (sevgili) Mike” diye başladığı e-postada Türkiye’nin dış politikasına ilişkin çarpıcı cümleler yer alıyor. FETÖ’nün kilit isimlerinden Altaylı gönderdiği mailde Türkiye’nin Batıdan kopmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor.

Türkiye’nin çıkarının Batı ittifakında olduğunu savunan Enver Altaylı, Rusya, Çin ve İran’ın da içinde bulunduğu Asya cephesini hedef alıyor. Gönderilen e-postada, “Rusya, İran ve Çin ile bir blok oluşturmuş batıdan kopmuş Türkiye’nin ABD dış politikasına bir felaket olacağı” ifadesi yer aldı.

Ayrıca Altaylı’nın e-postasından ele geçirilen delilde, 15 Temmuz günü darbe girişiminde bulunan terör örgütü mensubu askerlerden “Milli Ordu” olarak bahsediliyor.

E-postada dikkat çeken başka bir ayrıntı ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili bölüm. Altaylı gönderdiği mailde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “diktatör ve düşman” olarak tanımlıyor.

Öte yandan iddianamede Altaylı’nın örgütün elebaşı Fetullah Gülen’e gönderdiği mektuba da yer verildi. Mektupta Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek de hedef alınıyor. Altaylı, Gülen’e, Perinçek’i “Avrasyacı” diye tanımlayarak şikâyet ediyor.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

YSK Başkanı Güven'den seçim açıklaması! Oy zarfları kaldırılsın Gündem Çavuşoğlu'ndan Yunanistan açıklaması Gündem Rum gazeteciden itiraf: Türkiye ile mücadele etmemiz mümkün değil Gündem FETÖ'cü Zekeriya Öz hakkında yeni iddianame Gündem