Dr. Hikmet Çevik: Rakamlara değil, mücadeleye odaklanılmalı

Sağlık Bakanlığının duyurduğu hasta sayılarının doğru olmadığı iddialarına yanıt veren Fahrettin Koca, her vakanın hasta olmadığını belirtti. Bu nedenle testi pozitif çıkmasına rağmen belirti göstermeyenlerin günlük tabloya eklenmediğini söyledi. Cumhuriyetçi Hekimler 2’nci Başkanı Dr. Hikmet Çevik de rakamlar farklılık gösterse de salgınla mücadelenin devam ettirildiğine dikkat çekti.

Abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük tablo sayısına hangi hastaların kaydedildiğini açıkladı. Açıklamaların ardından “hasta ve vaka” tartışması başladı. Doktorlar ise rakamların mücadelenin önüne geçmediğini vurguladı.

CHP’li Murat Emir 10 Eylül’de günlük Kovid-19 tablosunda bin 512 hasta yer almasına rağmen 29 bin 377 vaka olduğunu iddia etti. Emir’in iddiasını dayandırdığı belge Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soruldu.

Koca’nın açıklamalarına göre kovid belirtisi göstermeyen kişiler hastaneye gönderilmiyor ve günlük Kovid-19 tablosunda hasta olarak belirtilmiyor.

Cumhuriyetçi Hekimler 2’nci Başkanı Dr. Hikmet Çevik, rakamlara değil verilen mücadeleye odaklanılması gerektiğini söyledi.

ulusal.com.tr

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Zatürre oranımız yüzde 6,4'e kadar indi Sağlık Sağlık Bakanı Koca'dan Ankara açıklaması Sağlık HES kodu nasıl alınır? Sağlık Şeffaf maskelerin dağıtımı başladı Sağlık