Davutoğlu işareti verdi: CHP ve MHP'de...

AKP; CHP ve MHP'nin seçim hükümetine üye vermeme formülünü aşmanın yollarını arıyor. Bunun için öne çıkan seçenek parti gruplarına değil, tek tek milletvekillerine teklif götürmek. Bunun işaretini veren Başbakan Davutoğlu'na hem CHP'den hem de MHP'den tepkiler gelse de, Bakanlık götürülecek milletvekillerinin isimleri belirgenleşmeye başladı.

Abone ol

AKP, CHP ve MHP'nin oluşturulacak seçim hükümetine üye vermeme kararını aşmak için çalışmalarını hızlandırdı. Hükümette HDP ile aynı karede fotoğraf vermek istemeyen AKP, parti kararlarını milletvekillerine tek tek teklif götürerek aşma çabasında.

Bu çalışmanın ilk mesajını Başbakan Ahmet Davutoğlu dün vermişti.

Davutoğlu'nun açıklamasına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise sert bir yanıt verdi.

Buna rağmen, CHP ve MHP milletvekillerine teklif götürülecek. Hatta kulislerde isimler bile konuşulmaya başlandı.

Geçici Bakanlar Kurulu’nda, Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları bağımsız olacak. 7 Haziran sürecinde Meclis dışından atanan mevcut 3 Bakanın görevlerine devam etmesi bekleniyor.

Geriye kalan Başbakan dahil 23 koltuktan 11'i AKP'ye, 6'sı CHP'ye, 3'er tanesi de MHP ve HDP'ye paylaştırılacak.

CHP ve MHP'ye düşen toplam 9 koltuğun bazıları, bu partilere üye milletvekillerine teklif edilecek.

HDP’den Celal Doğan, Mithat Sancar, Ayhan Bilgen, Leyla Zana gibi isimlerin AKP'nin listesinde yer aldığı belirtildi.

CHP’den de Deniz Baykal, İlhan Kesici, Engin Altay gibi isimler kulislerde dillendiriliyor. Ayrıca CHP listelerinde son sıralardan Meclis’e girmiş ya da bir sonraki seçimde aday yapılmama ihtimali olan vekiller gündemde.

MHP milletvekilleri Meral Akşener ve Oktay Vural isimleri konuşulsa da, bu iki isim teklifi kabul etmeyeceklerini açıkladı.

HDP'li kabine üyelerine Gençlik ve Spor, Avrupa Birliği, Orman ve Su İşleri bakanlıklarının verilebileceği de ifade ediliyor.

AKP'nin akil insanlar heyetinde yer alan 1 ya da 2 kişiye Bakanlık verebileceği, bazı müsteşarların da geçici kabinede yer alacağı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

8 bakana 45'er bin TL maaş Gündem Büyükbaşın fiyatı bu yıl arttı Gündem CHP'den 8 maddelik PM bildirisi Gündem Oktay Vural'dan Davutoğlu'na: Ahlaksız tekliflerle uğraşması doğru değildir Gündem