ABD ilk kez İncirlik'ten vurdu

Amerika Birleşik Devletleri, İncirlik Üssü'nden ilk operasyonunu düzenledi. ABD Merkez Komutanlığı, İncirlik'ten kalkan F-16 uçaklarının, IŞİD hedeflerini vurduğunu açıkladı. Operasyona karadan destek veren Özgür Suriye Ordusu'nun IŞİD'in elindeki bazı bölgelere yerleştiği belirtildi.

Abone ol

AKP hükümeti ile yapılan anlaşma kapsamında 6 adet F-16 uçağı ve 300 askerini İncirlik Üssü'ne yerleştiren ABD ilk hava saldırısını düzenledi.

ABD Merkez Komutanlığı, İncirlik'ten kalkan F-16 uçaklarının, terör örgütü IŞİD hedeflerini vurduğunu açıkladı.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, operasyona ilişkin daha fazla ayrıntı verilmedi.

CENTCOM bu operasyonun, Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü misyonunun bir parçası olarak yerine getirildiğini bildirdi.

Suriye Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Tarık Sulo'nun verdiği bilgiye göre, operasyonda Kilis sınırının karşısında yer alan ve Azez'deki IŞİD noktaları hedef alındı. Toybuk, Um Nahr, Um Hoş, Soran'daki IŞİD mevzileri bombalandı.

Hava saldırısına, Özgür Suriye Ordusu ve Türkmen Birliklerinin karadan destek verdiği, bölgede 2 kilometre kadar ilerleme sağlandığı ifade edildi. Bombardıman sonucu Özgür Suriye Ordusu'nun daha önce IŞİD'in elinde olan Kara Mezere köyüne yerleştiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Zarif konuştu: Türkiye'ye gelmedim çünkü... Gündem TSK: 7 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar Gündem AKP'den 'özerklik' açıklaması Gündem