Arama çalışmaları sürüyor

Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağı saatlerdir kayıp. Malezya'dan Çin'e gitmek üzere havalanan yolcu uçağıyla bağlantı kesildi. Denizin ortasında kaybolan Boeing'deki 239 kişinin akıbeti ise belirsiz. Yetkililer şaşkın, yolcu yakınları perişan.

Abone ol

Malezya Havayolları'na ait Kuala Lumpur Pekin seferini yaparken sabah saatlerinde kaybolan Boeing 777 tipi yolcu uçağını arama çalışmaları devam ediyor.

2’si bebek 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatı ile dev uçak Vietnam hava sahasına girdiği sıralarda hiçbir yardım çağrısında bulunmadan radarlardan yok oldu.

Güney Çin Denizi’nde 20 saati aşkın süredir yapılan arama çalışmalarına tüm bölge ülkeleri seferber oldu. 11 bin 200 kilometrekarelik alandaki çalışmaları, Malezya, Singapur ve Vietnamlı yetkililer koordine ediyor.

Arama kurtarma gemileri Vietnam karasularında uçağa ait olduğu sanılan iki yağ tabakası ve koyu bir duman kütlesi tespit etti. Bu tabakaların uçak yakıtı ile uyumlu olduğu belirtildi. Fakat Boeing 777’ye ait olup olmadığı açıklanmadı. Ayrıca yolcu listesinde adları bulunan Avusturyalı ve İtalyan kişilerin pasaportlarını çaldırdıkları için uçağa binmedikleri ifade edildi.

Kayıp yolcu uçağına çalıntı pasaportla binen iki yolcu bulunduğunun ortaya çıkması ise akıllara terör olasılığını getirdi.

Pekin Havalimanı'nda endişeli bekleyişleri süren yolcu yakınları, olayla ilgili hiçbir bilgi alamadıklarını söyleyerek yetkililere tepki gösterdi. Türk vatandaşının bulunmadığı uçaktaki yolcuların birçoğunu Çinliler oluşturuyor.

Malezya Havayolları, Asya'nın en büyük havayolu şirketlerinden. Şirketin dünya çapında 80 noktaya günde 37 bin yolcu taşıdığı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Ortadoğu'da dengeler değişiyor Dünya Artık yeni bir dünyadayız Dünya Türk gemisi Yunanistan'da karaya oturdu Dünya 239 kişi taşıyan uçak denize çakıldı Dünya