Iğdır'da karpuz hasadı
Iğdır'ın bal gibi olan karpuzları için hasat zamanı. 100 dönüm arazide üretim yapan çiftçi Alican Açkan, karpuzlarını çevre illere de gönderiyor. O'nun tek isteği var, çiftçiye hükümetin daha çok destek vermesi.
Haber-Kamera: Serdar Ünsal
İklimi ve coğrafi yapısıyla birçok ürünün yetiştiği Iğdır'da karpuz hasadı başladı.
Çiftçi Alican Açkan’ın organik karpuzları piyasaya çıktı. 100 dönüm arazi üzerinde üretilen karpuzların tadı bal gibi.
Karpuzlar Kars, Ağrı, Ardahan, Erzurum gibi çevre illere de gönderiliyor.
Üretici, devletin desteğini yakından hissetmek istiyor.
Açkan'ın bir de önerisi var vatandaşlara.
Iğdır’ın Oba köyündeki karpuzlara talep çok fazla.