F tipi, polise böyle sızmış

Emniyet'teki Fethullahçıların sınav sorularını, müritlerine ezberlettiği belgelendi. Komiser Yardımcılığı Sınavı'ndan 3 puan alan bir adayın, çok daha zor olan komiserlik sınavından 79 puan aldığı ortaya çıktı. Mağdur polisler, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Fethullahçıların polislik sınav sorularını çalarak Emniyet'te örgütlenme yöntemi deşifre oldu.

Sabah'ın haberine göre hile, 5 Mart 2011'deki başpolislik sınavı ile 25 Mart 2011'deki komiser yardımcılığı sınavındaki sorular ve puanlar karşılaştırılınca ortaya çıktı. Başpolislik sınavında 100 üzerinden 3 puan alan bir öğrencinin, daha zor olan komiser yardımcılığı sınavından 79 alması tartışma yarattı.

33 kişinin sınavda 90 ve üzeri puan alması dikkate değer bulundu. Sınavları kazananlar arasında benzer soyadlı kişiler ve karı-koca durumunda adaylar da yer aldı.

Sınav mağdurlarından M.U., cemaatin sızma yöntemini açıkladı.

“Cemaate yakın polis ağabeyler bir hafta önceden soruları ve cevapları alıyor. 100 sınav sorusundan 80'ini Polis Akademisi'ndeki hocalar hazırlıyor. Soruların önceden verildiği ve cevapların ezberlendiği evlere girilirken cep telefonları toplanıyor. 80 soruyu yarım saat süreyle çalışıyorlar”

Fethullahçı Eski Polis Akademisi Öğretim Üyesi Önder Aytaç'ın da soruları hazırlayan ekipte yer aldığı belirtildi. Haberde, komiser yardımcılığını kazanan kişilerin büyük bir bölümünün Emniyet İstihbarat Dairesi'nde görevlendirildiğine de dikkat çekildi.

Sınav mağdurları, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Muhalifler kimi temsil ediyor? Gündem 'Artık yeter derhal tahliye' Gündem "Başbakan izin verdi cemaat balyozu indirdi" Gündem O polislere örgüt soruşturması açıldı Gündem