Eskişehir ‘Cumhuriyet’ İçin Yürüyecek

Eskişehir’de bulunan sivil toplum örgütleri, 29 Ekim’de Cumhuriyet için yürüyecek.

Abone ol

Eskişehir’de bulunan sivil toplum örgütleri, 29 Ekim’de Cumhuriyet için yürüyecek.

Eskişehir ADD, TGB, TLB, İşçi Partisi, CHP, ÇYDD, CKD; yaptıkları basın açıklamasıyla bütün halkı Cumhuriyet Yürüyüşü’ne davet etti.

Adalar Migros önünde gerçekleşen açıklamada ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yılında ‘Atamızın İzinde Cumhuriyet Yürüyüşünü’ gerçekleştireceğiz. Büyük Atatürk’ün en büyük eseri olarak tanımladığı ‘Cumhuriyet’ in bizlere en büyük emaneti olduğunu biliyoruz.” dedi.

Teröristlerin utanmadan Atatürk büstlerine saldırdığını belirten Kerman, “Hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı askıya alınmış, erklerin ayrılığı yok edilmiş ve yargıya adaletsizliğin gölgesi düşmüştür. Kişisel hak ve özgürlükler yok edilirken, hukuk devletinin yerini, yasa devleti almıştır.” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyetimize ve tüm değerlerine sonsuza dek sahip çıkacağız!” diyen Kerman, Eskişehir Halkı’nı 29 Ekim Çarşamba Günü saat 15.00’te tüm halkımızı Türk Bayrakları ile “Cumhuriyet Yürüyüşü” ne katılmaya çağırdı.

Gizemgül Yavuz/ Eskişehir

ulusalkanal.com.tr

Polis, bıçaklı saldırganı bacağından vurdu Yurt Balıkçıların hortum paniği Yurt Bu ile giriş çıkış yasaklandı! Nedeni PKK mezarlığı! Yurt Afyonkarahisar'dan çok kötü haber! Yurt