Fransa'nın yeni kışkırtma girişimi

Fransa'da müslümanları hedef alan saldırılar artıyor. Son saldırı da yine bir camiye yapıldı. . İki kesik domuz başı, Compiegne kentindeki bir Türk camiinin inşaat bölümüne atıldı. Öte yandan Fransa hükümeti ülkedeki Ülkü Ocakları'nın kapatılmasının Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme getirileceğini açıkladı.

Abone ol

Fransa'da İslam karşıtı saldırılara bir yenisi eklendi. Çirkin saldırı bir Türk camiisine yapıldı.

Fransa’nın Compiegne kentindeki camiiye iki adet kesik domuz başı bırakıldı. Olay cami yönetimi tarafından sabah saatlerinde farkedildi.

Domuz kafalarının Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı Ulu Cami’nin tadilattaki inşaat bölümüne bırakıldığı öğrenildi.

Olayın ardından, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nden açıklama geldi.

Fransa İslam Konseyi de çirkin saldırı ile ilgili saldırının kınandığını ve caminin yöneticileri ve cemaatiyle dayanışma içinde olunduğunu açıkladı.

Geçen hafta da Fransa'nın Chateaudun (Şatödün) kenditnde bir camiiye kundaklama girişimi olmuştu.

Fransa ise kışkırtıcı bir karara imza atmak üzere... Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin (Jeral Darmanen), Bakanlar Kurulu toplantısında Fransa’da faaliyet gösteren Ülkü Ocakları'nın kapatılmasının gündeme geleceğini bildirdi.

ulusal.com.tr

BM'den Dağlık Karabağ açıklaması: Savaş suçu teşkil edebilir Dünya ABD seçimlerinde son 24 saat Dünya Avrupa salgına teslim Dünya İdlib'te uzlaşı zorunluluğu Dünya