Teknoloji bağımlılığı yükselişte

Kovid-19 sürecinde evde kalanların yüzde 48'lik kesmi sosyal medyada daha çok vakit geçirmeye başladı. Sosyal hayatın, sosyal medyaya taşınmasıyla birlikte teknoloji bağımlılığı,tekrar yükselişe geçti. Durumun bir tehdit oluşturduğunu söyleyen uzmanlar, uyarılarda bulundu.

Abone ol

Vatandaşların büyük çoğunluğu Kovid-19 tedbirleri kapsamında "Evde Kal" çağrısına uyuyor. Ancak evde kalınan süreçte sosyal hayatın yerini sosyal medya aldı.

Bu da beraberinde teknoloji bağımlılığı riskini getirdi. Bireyler evde kaldığı süre içinde teknolojiye daha da bağımlı oldu.

Bir kişinin günlük ortalama internet kullanım süresi 7 buçuk saatten 10 saatin üzerine çıktı.

Yapılan araştırmalara göre evde kalanların yüzde 48'lik kesmi sosyal medyada daha çok vakit geçirmeye başladı.

Teknoloji bağımlılığın yarattığı dijital hastalıklar bu dönemde daha fazla artış gösterdi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Ali Murat Kırık, bağımlılığın nasıl önüne geçileceğini anlattı.

Kırık, evde geçirilen sürecin aslında yapamadığımız şeyler için fırsat olduğunu vurguladı.

HABER: DİLEK DOĞAN

ulusal.com.tr

Dev göktaşı görüntülendi Bilim ve Teknoloji Starlink uydularının geçişi Mersin semalarında göründü Bilim ve Teknoloji Ticaret Bakanlığı, TOBB ve Facebook dijital iş birliği yaptı Bilim ve Teknoloji Twitter çöktü mü, Twitter neden hata veriyor? Açıklama geldi mi? 20 Nisan 2020 Twitter ne zaman düzelecek? Bilim ve Teknoloji