Putin'den Dünya Kadınlar Günü mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle görüntülü bir mesaj yayımladı. Putin mesajında 'Rus ruhunun özünün kadının merhametinden geldiğini' söyledi.

Abone ol

Putin, Rossiya 24 televizyonunda yayımlanan mesajına, "Kadınlar Günü Rusya'da —belki de hiçbir yerde olmadığı kadar- özel bir sıcaklıkla kutlanır" diye başladı.

"Kadınlar bize hayat veriyor. Sevgisi, desteği ve ilgisiyle ısıtıyor. Rus ruhunun özü kadından, onun olgunluğu ve merhametinden geliyor" diye devam eden Putin, savaş yıllarını görmüş kadınlara özel olarak seslendi:

'RUHUNUZUN GÜCÜ BİZE GERÇEK BİRER ERKEK OLMAYI ÖĞRETTİ'

"Savaş nesli kadınlarına seslenmek istiyorum. Ruhunuzun gücü ve kahramanlığını bize gerçek birer erkek olmayı ve her şeye rağmen zafer kazanmayı öğretti."

'KADINLAR BU DÜNYAYA İYİLİK, GÜZELLİK, IŞIK VE UMUT GETİRİYOR'

Putin mesajında şu ifadeleri de kullandı: "Kadınların anlaşılması zor bir sırrı var. Zira hem sırtlarındaki sorumluluk yüküne rağmen her şeyi başarıyor hem de kibar, parlak ve alımlı kalabiliyorlar. Bu dünyaya iyilik, güzellik, ışık ve umut getiriyorsunuz. Sizinle gurur duyuyor ve sizi seviyoruz." /Sputnik

Ekşi Sözlük'te deprem! Gündem İlber Ortaylı'dan önemli Rusya açıklaması Gündem Kocaeli'de terör operasyonu Gündem Sur'da 13 PKK'lı teslim oldu Gündem