Açılım yasaları Meclis'te

Önümüzdeki hafta Meclis'in ana gündem maddesi anayasa ve açılım temasları olacak. CHP, AKP'nin yeni anayasa konusunda 60 maddeyi birlikte yasalaştırma teklifine yanıt verecek. Açılım paketiyle ilgili bazı yasal düzenlemlerde Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Abone ol

Meclis kritik gündem maddelerinin görüşüleceği bir haftaya giriyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle iki gün mesai yapacak olan Meclis'te anayasa ve açılım gündemleriyle ilgili önemli başlıklar görüşülecek.

Açılım paketiyle ilgili yasal düzenleme gerektiren bazı başlıklar Genel Kurul gündeminde olacak. 30 Ekim'de Nevşehir Üniversitesi'nin adının "Nevşehir Hacı Bektaş Veli" olarak değiştirilmesini öngören yasa teklifi görüşülecek. Genel Kurul 31 Ekim'de de, Siirt'in Aydınlar ilçesinin adının ise "Tillo" olarak değiştirilmesini öngören teklifi gündemine alacak.

Bölünme anayasası konusunda da kritik bir başlık ele alınacak. Bugüne kadar anayasa uzlaşma komisyonunda uzlaşılan 60 maddenin Meclis Genel Kurulu'ndan geçirilmesi için AKP'nin yoğun temasları oldu. CHP, AKP'nin "uzlaşılan 60 maddeyi birlikte yasalaştıralım" teklifine yanıt verecek.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'dan HDP Kongresine mesaj Gündem Cumhuriyet hainleriyle birlikte anayasa yapmak! Gündem Gül rahatsızlandı Gündem Yasal değişiklikler bu hafta meclise gelecek Gündem