ABD'den Türkiye açıklaması: 3 gün içinde...

Ankara-Washington hattındaki kriz devam ederken, Amerika’dan “Menbiç” açıklaması geldi. Açıklamayı ABD Savunma Bakanı Jim Mattis yaptı. Mattis, Türk ve Amerikan askerlerinin Münbiç'te ortak devriyeler düzenlemesi için gereken eğitimlerin 3 gün içinde başlayabileceğini belirtti.

Abone ol

Münbiç'te devriye öncesi eğitimin 3 gün içinde başlayacağı iddia edildi.

Türkiye ile Amerika arasında İran’a ambargo, FETÖ ve PKK/PYD üzerinden kriz devam ederken Washington’dan Menbiç hakkında açıklama geldi.

Açıklamayı ABD Savunma Bakanı Jim Mattis yaptı. Latin Amerika ziyareti sürerken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mattis, Türk ve Amerikan askerlerinin ortak devriyesi hakkında konuştu. Devriyeler için ortak eğitimin 3 gün içinde başlayacağını açıklayan Amerikalı bakan “72 saat içinde diyebilirim. Çok yakında, belki daha da önce” dedi.

Mattis, söz konusu eğitimler için ilgili personelin ve ekipmanların şu anda Türkiye'de olduğu bilgisini verdi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Ortadoğudan Sorumlu Müsteşar Vekili David Satterfield da Menbiç uzlaşısı hakkında açıklamalar yaptı.

Satterfield, Türkiye ile ABD arasındaki son gerilimin Münbiç'teki mutabakata olumsuz yansımadığını öne sürdü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo, 4 Haziran'da Menbiç’te yol haritası konusunda uzlaşıya varmıştı. Buna göre kentten önce PKK/PYD’nin çekilmesi bekleniyor. Ancak ABD'nin Menbiç'teki PKK/PYD varlığına yönelik silah yardımı da sürüyor.

ulusal.com.tr

Polisi eliyle iten CHP'li başkan yardımcısı hakkında soruşturma Gündem İstanbul'da kaçak sigara operasyonu Gündem Kılıçdaroğlu'na 20 bin TL'lik tazminat davası Gündem Merkez Bankası'ndan flaş karar: Bankalara iletildi Gündem