Putin'den yumuşama sinyali

Ukrayna'da darbeyle iktidara gelen Kiev yönetimi ve Rusya arasında gerilen ilişkiler, Belarus'taki zirvede yumuşama sinyali verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poreşenko'nun Minsk'teki görüşmesinden enerji alanında diyalog kararı çıktı. Ukrayna'nın doğusundaki krizin çözümü için ortak çalışılması yönünde görüş birliği oluştu.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poreşenko'nun Belarus zirvesinden ilk gelişmeler basına yansıdı.

Başkent Minsk'teki görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Başkan Putin, görüşmeleri "olumlu" olarak değerlendirdi. Putin, enerji alanında diyaloğun yeniden sağlanması konusunda Poreşenko'yla hemfikir olduklarını söyledi.

Rus lider, Ukrayna krizini değerlendimek üzere ortak bir komisyon kurma kararı alındığını duyurdu. Putin ayrıca, yoğun çatışmaların yaşandığı doğu kentlerine yardım edilmesi konusunda da mutabakata varıldığını söyledi. Görüşmelerde Ukrayna'da ateşkes konusunun gündeme gelmediğini belirten Putin, "Ukrayna'nın iç meselelerine karışmayız" dedi.

Batı'nın Rusya'ya yaptırım kararlarına atıfta bulunan Putin, "Rusya'nın ekonomik çıkarlarını korumak için alacağı önlemlerin batı tarafından saygıyla karşılanacağını umut ediyoruz" mesajını verdi.

Donetsk ve Luhansk bölgelerinde Ukrayna ordusu ve kent halkı arasında aylardır devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısı 2 bini geçti.

Bu iki bölge, Mart ayında Kırım'ın Rusya'ya katılmasından sonra bağımsızlıklarını ilan etmişti. Avrupa Birliği ve ABD, bölgede çıkan karışıklığın faturasını Rusya'ya kesip ekonomik ve askeri yaptırım karalarını devreye sokmuştu.

ulusalkanal.com.tr

ABD IŞİD'e karşı Suriye'ye müdahale sinyali verdi Dünya ''Türkiye IŞİD'e kolaylık sağlıyor'' Dünya İran'dan önemli ziyaret! Dünya Irak'ta petrol savaşı Dünya