Kıbrıs’ta dağılan müzakere masası yeniden kuruluyor

Kıbrıs’ta dağılan müzakere masası 11 Nisan’da yeniden kuruluyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, görüşmelerin yeniden başlayacağını duyurdu. Mustafa Akıncı, daha önce yaptığı açıklamada, müzakerelerin başlaması için Rum meclisinin Enosis kararını geri çekmesi gerektiğini söylemişti.

Abone ol

Rum tarafı yanlıştan dönmedi. Enosis kararını geri çekmedi. Buna rağmen dağılan müzakere masası 11 Nisan’da yeniden toplanacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Brüksel’de yaptığı görüşmenin ardından bu açıklamayı yaptı.

Daha önce “Enosis kararı geri çekilmezse müzakereler yapılamaz” açıklaması yapan Akıncı, önümüzdeki süreçte olumlu gelişmeler olabileceğini söyledi.

11 Nisan’da başlayacak yeni süreçte, Temmuz ayına kadar güvenlik ve garanti konularında uzlaşmaya varılması ve Eylül ayında referanduma gidileceği iddia ediliyor.

Kıbrıs müzakereleri, Rum Kesimi’nin, Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamayı hedefleyen Enosisi okullarda kutlama kararı almasıyla tıkanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Kerkük'teki IKBY kararına tepki Gündem Orgeneral Hulusi Akar'ın derdest talimatını Mehmet Dişli vermiş Gündem Doğu Perinçek, Muş mitingine katılacak Gündem Ankaragücü taraftarı Melih Gökçek'i yönetimde istemiyor Gündem