Türkiye ve Venezuela ekonomi bakanları çalışma toplantısı yaptı

Venezuela Bolivarcı Cımhuriyeti Ekonomi ve Finans Bakanı Simon Zerpa, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği tarafından toplantıda dair bilgilendirmede bulundu

Abone ol

Türkiye ve Venezuela ekonomi bakanları arasında çalışma toplantısı gerçekleştirildi.

Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Venezuela Bolivarcı Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği sizleri içtenlikle selamlar ve bu vesile ile Venezuela Bolivarcı Cımhuriyeti Ekonomi ve Finans Bakanı Simon Zerpa’nın, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile gerçekleştirdiği çalışma toplantısına dair bilgilendirmeyi sizlere sunmaktan mutluluk duyar." denildi.

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Geçtiğimiz Ekim ayında, Nicolas Maduro’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan ile görüşmek amacıyla gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında düzenlenen İkinci Ortak İş Birliği Komisyonu Toplantısı’nda, iki ülke tarafından imzalanan Ekonomik ve Ticaret İşbirliği Anlaşması çerçevesinde ortaya konan projeler hususunda ilerleme sağlanması amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve meslektaşı, Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Ekonomi ve Finans Bakanı Simon Zerpa bir araya geldiler.

Toplantıda Bakanlar, 2018 yılı Ocak ayının sonlarına doğru 1. Türkiye – Venezuela Ortak Ekonomi Konseyi Toplantısı’nın gerçekleştirilmesini kararlaştırdılar. Venezuela’nın başkenti Karakas’da gerçekleştirilecek bu ortak komisyon toplantısının temel konuları iki ülke arasındaki tarım, enerji, balıkçılık, sağlık, sanayi, inşaat, turizm, bilim ve teknoloji alanlarında ticari ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi olacak.

İki ülke Devlet Başkanının, Ekim ayında gerçekleştirilen resmi ziyaret esnasında üzerinde anlaşmaya vardığı ve enerji, petrol, madencilik ve finansal işbirliği alanlarındaki önemli konuları içeren ikili gündemin temel konularını gözden geçirme fırsatı bulan Bakanlar, ayrıca uzun vadede birbirini tamamlayıcı nitelik taşıyacak ekonomik ilişkilerin temellerini atmayı amaçlayan Ticari Kalkınma Anlaşması’nın imzalanması hususunda önemli adımlar attılar.

Türk meslektaşını, Venezuela Bolivarcı Cumhuriyeti’nin ve PDVSA (Venezuela Petrolleri Şirketi) dış borçlarının yeniden görüşülmesi sürecinin başlaması konusunda bilgilendiren Venezuela Ekonomi ve Finans Bakanı Simon Zerpa, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro Hükümeti tarafından bu görevin yerine getirilmesi için Üst Düzey Başkanlık Komisyonu oluşturulduğu bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro Moros Hükümeti, yakın gelecekte Venezuela Ekonomisini çeşitlendirme planını gerçekleştirmek hususunda Rusya ve Çin gibi ülkelerle birlikte Türkiye’nin de yer aldığı stratejik ortaklığa duyduğu güveni açıklamıştı.

ulusal.com.tr

Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı Ekonomi Merkez Bankası'ndan dövizdeki yükselişe karşı hamle Ekonomi Benzine indirim geldi Ekonomi Fed Başkanı Yellen'dan istifa açıklaması Ekonomi