Bundan böyle Peşmerge'ye terör örgütü PKK muamelesi yapılacak

Bundan böyle Peşmerge'ye PKK muamelesi yapılacak. Kuzey Irak'tan Mehmetçiğe yapılan herhangi bir saldırı "Peşmerge PKK işbirliği ile yapıldı" şeklinde algılanacak. Türk Silahlı Kuvvetleri de saldırılara bu tehdit tanımlamasına göre karşılık verecek

Abone ol

Artık tehdit algısı da değişti. Sınırdan Türkiye'ye saldırı olduğunda Peşmerge de sorumlu tutulacak. Mehmetçik, terör örgütü PKK'nın yanı sıra Peşmergeyi de vuracak.

Barzani'nin bölünme referandumundan sonra Irak'ın kuzeyine yönelik planlanan operasyonlar, Barzani bölgesindeki PKK’lılar üzerinde de tedirginlik yarattı. Türkiye, PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki varlığına karşı teyakkuz seviyesini artırdı.

Yenişafak gazetesinin haberine göre Ankara artık, Barzani’yi PKK’nın her saldırısından sorumlu tutacak. Bölgesel yönetime karşı değişen angajman kuralları gereği, Irak’ta ya da Türkiye’de görevli Mehmetçiğe yönelik en ufak bir saldırı, “Peşmerge-PKK işbirliğiyle yapıldı” şeklinde algılanacak.

Saldırılara yanıt da bu algıya göre verilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri PKK'yla birlikte Peşmergeyi de vuracak.

Irak güçlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri ile yaptığı ortak tatbikat da Erbil'de rahatsızlığa neden oldu. Bu nedenle Irak’taki TSK üslerine yönelebilecek olası tehditlere karşı da Ankara teyakkuzda. Her türlü önlem üzerinde çalışılıyor.

Plana göre TSK’nın Irak'ın kuzeyindeki üs bölgeleri hareketli hale getirilecek, üs bölgelerine belirli mesafelerde güvenli bölgeler oluşturulacak ve belirlenen çemberin içine giren herkes angajman gereği etkisiz hale getirilecek.

ulusal.com.tr

Kış yüzünü göstermeye başladı (Hava durumu) Gündem FETÖ'nün Türk Telekom'u işgal girişimi davasında karar açıklandı Gündem Adıyaman'da 5 bin tütün üreticisi valiliğe yürüdü Gündem Samsun Bafra'da silahlı kavga: 1 ölü Gündem