Çin dünyanın yarlarını sarıyor

Çin koronavirüsle mücadele ederken diğer yandan birçok ülkenin yaralarını sarıyor. Pakistan’daki yetim çocuklara günlük ihtiyaçlar bağışlandı. Filipinler’e ise tıbbı malzeme gönderildi. Ayrıca salgının başladığı günden bu yana ilk "Çin-Avrupa yük treni" Almanya’ya ulaştı. Pekin yönetimi Kovid-19 diplomasisini de sürdürüyor.

Abone ol

Bir yandan koronavirüsle mücadele ediliyor, bir yandan yaralar sarılıyor. Pakistan'daki Çinli öğrenciler koronavirüs pandemisine karşı mücadelede ülkenin başkenti İslamabad'daki bir yetimhanede kalan çocuklara bağış yaptı.

Çocuklar için yiyecek, maske ve çocuk bezi gibi malzemeler, yetimhaneye tek tek öğrenciler tarafından taşındı. Yetimhane Müdürü Gülnar Sultana, Çinli öğrencilere teşekkür etti.

Öğrenciler adına Ma Bin konuştu. Ma, “Çin halkının Pakistan'a olan sevgisini göstermek için 700’den fazla aileye yardım gönderildiğini söyledi.

Çin Halk Cumhuriyeti Filipinler de tıbbi malzemeler gönderdi. Güneydoğu Asya Ülkeleri Özel Birliği Zirvesi’nde video konferans ile konuşan Filipinler Cumhurbaşkanı Rodrigo Duterte, tüm ülkelerin koronavirüs ile mücadele etmek için işbirliğini güçlendirmesi gerektiğini söylemişti. Filipinler'deki hastanelerde ekipmanların tükendiğini ifade eden Duterte’ye destek Çin’den geldi.

Sevkiyat, Manila Uluslararası Havalimanı’na ulaştırıldı.

Çin-Avrupa yük treni de Vuhan'dan Avrupa’nın virüsle mücadelesine destek için kalktı. Almanya Duisburg’a gitti.

Salgını nedeniyle 23 Ocak’tan bu yana işlemeyen hat böylece faaliyete geçmiş oldu.

Tren içindeki malları Almanya, Fransa, Macaristan, Çekya ve Polonya'ya dağıtacak.

Pekin yönetiminin Kovid-19 diplomasisi de sürüyor. Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü.

İki bakan virüse karşı koymak için alınan önlemleri masaya yatırdı. Wang Yi ve Lavrov, işbirliğini ilerletme konusunda mutabık kaldı.

Öte yandan Çin’de 78 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi. Şu ana kadar sağlığına kavuşan kişi sayısı 77 bin 816’ya ulaştı.

Çin’de 46 yeni koronavirüs vakası görüldü. Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan açıklama yapıldı. Açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 342 olduğu bilgisi verildi. Ülkede toplam teyitli vaka sayısı ise 82 bin 295’e çıktı.

ulusal.com.tr

İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 12 bin 868 oldu Dünya Ukrayna'daki yangın söndürüldü Dünya Batı Asya'da salgın etkisini sürdürüyor Dünya Belçika'da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Türk sayısı 31 oldu Dünya