Finans piyasalarındaki kriz bitmedi

Cumhurbaşkanlığı seçim sonucuna ilişkin Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard Poor's'dan da açıklama geldi. "Sonuçlar Türkiye'nin notunu etkilemez" diyen kuruluş not görünümünü negatifta bıraktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçiminin bitti ancak finans piyasalarındaki kriz bitmedi. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'in ardından Standard Poor's da "Seçim sonuçları Türkiye'nin notunu etkilemeyecek" dedi, not görünümünü negatifte bıraktı.

Kuruluştan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin BB+ olan kredi notunu etkilemediği belirtildi. Yani Türkiye "yatırım yapılabilir" konumundaki ülkeler arasına giremiyor.

Açıklamada, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazandı, onun yerine geçecek isim yine AKP'den olacak. Bu nedenle Türkiye'nin makroekonomi politikasının genel gidişatında bir değişiklik olmasını beklemiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin kredi notu görünümünün de negatif olarak sabit kaldığı kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

Bakanlık'tan o maden ocağı ile ilgili açıklama: 2013'te durduruldu Ekonomi "Et ithalatına karşıyız" Ekonomi Piyasalar dalgalı Ekonomi Üzüm üreticisini ÖTV vurdu Ekonomi