Tarım ve Orman Bakanlığı, mevsimlik tarım işçileri için harekete geçti

Tarım ve Orman Bakanlığı, mevsimlik tarım işçileri için harekete geçti. Onlar, tarımsal üretimin aksatılmadan yürütülmesi ve gıda arz güvenliğinin sağlanmasında önemli görev üstleniyor. Koronavirüs salgını nedeniyle hijyen ve koruyucu malzemelere erişiminin yanı sıra nakil ve barınma koşullarının iyileştirilmesi için illerdeki Müdürlüklere talimat verildi.

Abone ol

Onlar tarımın görünmeyen emekçileri... Çiftçilerin yanı başında tarımsal üretim sürsün diye canla başla çalışıyorlar. Halihazırda zor olan yaşam koşullarına bir de koronavirüs salgın tehdidi eklendi. Mevsimlik tarım işçileri için Bakanlık harekete geçti.

Üretimin devamlılığı kadar gıda arz güvenliğinin sağlanmasında da önemli görevler üstleniyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı, mevsimlik tarım emekçileriyle ilgili gerekli tedbirlerin alınması amacıyla 81 İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne talimat verdi.

Bu kapsamda, illerdeki tarım takvimi dikkate alınarak, bitkisel üretim faaliyetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması istendi. Herhangi bir aksaklık yaşanması durumunda da bakanlığa bilgi verilecek.

Ekim, dikim, gübreleme, sulama, ilaçlama, çapalama, bakım faaliyetlerinin kesintisiz devam etmesi için, üretim alanlarına alınan tedbirler çerçevesinde erişimleri sağlanacak.

Hijyen ve koruyucu malzemelere erişimde aksaklık yaşanmaması için gerekli tedbirler alınacak. Faaliyetlerine devam edecek şekilde nakilleri ve barınma koşulları düzenlenecek.

Gübre, tohum ve ilaç gibi tarımsal girdilere erişim veya dağıtımda bir sorun oluşmaması için gübre bayilerinde etkin stok kontrolü ve denetim yapılacak.

Hasat edilen ürünlerin aşırı fiyat artışlarına izin vermeyecek şekilde pazara arzının sağlanması için tedbirler alınacak.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı da, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve 81 il valiliğine, tarımsal üretimin aksatılmaması, tarım işçilerinin ulaşım koşullarının iyileştirilmesi ve hasat edilen tarımsal ürünlerin pazara erişiminin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması konusunda talimatname gönderdi.

ulusal.com.tr

Karantinadaki umreciler evlerine dönüyor Gündem İstanbul'un giriş çıkışlarına sıkı denetim Gündem Cezaevlerinde görüntülü görüşme dönemi başlıyor Gündem Yeni genelge yayımlandı: Üç büyük şehirde ticari taksilere sınırlama Gündem