Polisin ödül skandalı

İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, önemli bir skandala imza attı. Yedi kişinin yürüttüğü uyuşturucu operasyonunun tutanağına tam 192 polis imza attı. Nedeni ise dudak uçuklattı. Polisler başarılı operasyon nedeniyle ikramiye almak istemişti.

Abone ol

İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nde imza skandalı ortaya çıktı.

Milliyet'in haberine göre İstanbul Ümraniye'de 20 Temmuz 2013'te 370 bin uyuşturucu hapın yakanlandığı operasyonda bir skandal yaşandı.

Operasyon yedi polis tarafından yapılmasına rağmen, tutanakta tam 192 polisin imzası bulunuyordu. Olayın nedeni ise, mahkemede ortaya çıktı. Polislerin haksız yoldan operasyon ikramiyesi alabilmek için tutanağa imza attıkları ve kendilerini aramaya katılmış gibi gösterdikleri anlaşıldı.

İstanbul Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık avukatı Nazlı Ateş ilginç olayı anlattı. Ateş, "Yakalama tutanağı olay yerinde tutulmamıştır, gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Tanık polis memuru Mevlüt Aslanmirza, "Operasyon sırasında 6-7 kişi vardık. Tutanağa bu kadar imza neden atıldı, bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Mevzuata göre polis, yıllık toplam 8 bin 300 liranın üzerinde ikramiye alamıyor. Bu nedenle şubelerdeki diğer polisler de sıraya girerek ikramiyelerden pay alıyorlar.

ulusalkanal.com.tr

Öcalan Erdoğan'ı nasıl kurtardı? Gündem Aziz Yıldırım'a ilk kumpası bakın kim önledi Gündem ABD Savunma Bakanı Türkiye’ye geliyor Gündem Kumpas'ın parmak izleri Gündem