Telekulak'ın başı, yaverin 'abi'si

Genelkurmay Başkanı Org. Akar'ın emir subayı Yarbay Türkkan'ın 'dinleme cihazlarını Telekom'daki abiden aldım' dediği kişinin Telekom'dan bir mühendis olduğu ortaya çıktı. 'Abi'nin ülke çapında usulsüz dinleme ve teknik takipleri yönettiği anlaşıldı

Abone ol

Aydınlık'tan Gamze Çınlar, Telekom'daki FETÖ'cü yapılanmaya ilişkin yeni bilgilere ulaştı. Telekom'daki yasadışı dinleme ve teknik takiplerin başındaki kişinin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın darbeci yaveri Piyade Yarbay Levent Türkkan'ın 'Cemaat abisi' çıktı. Adı açıklanmayan 'abi'nin Telekom'da çalışan bir mühendis olduğu, yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

SES DOSYALARI ABD'YE GÖNDERİLDİ

Yaver Türkkan'ın 'abisi'nin, dönemin İstanbul İstihbarat Şube polisleriyle eşgüdümlü çalıştığı, Genelkurmay, Başbakanlık, MİT, Dışişleri Bakanlığı gibi tüm devlet kurumlarının yanı sıra Türkiye genelinde dinleme ve teknik takip yaptıkları saptandı. Telekom'daki FETÖ'cü ekip tarafından kullanılan cihazlardan elde edilen ses dosyaları kriptolu tutularak, ABD'de bir servere aktarıldı. Söz konusu serverin İP adresi de belirlendi.

YAVER İTİRAF ETMİŞTİ

Tutuklu Yarbay Levent Türkkan, ifadesinde, eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in odasına dinleme cihazı yerleştirdiğini itiraf etmişti.

2010 yılında Genelkurmay'da binbaşı rütbesiyle görev yaptığı sırada Cemaat ağabeyinin Türk Telekom'da çalıştığını belirten Türkkan, şunları kaydetmişti:

"Necdet Özel'i dinleme cihazı ile sürekli izliyordum... Bu cihazı bana Telekom'daki ağabey verdi. Talimatı da o verdi. Sadece bilgi amaçlı dinlenecek bir şey olmayacak dedi. Haftada bir dolan cihazı ağabeyime götürüp veriyordum."

MÜFETTİŞ RAPORUNU SİLENLER YAKALANDI

Soruşturmada ayrıca, 2010 yılında Telekom'daki hukuksuzluğu gözler önüne seren müfettiş raporunun Bilşim Şube'de görevli FETÖ'cü polisler tarafından imha edildiği belirlendi. Kimlikleri tespit edilen şüpheli polislerden bir kısmının yakalandığı öğrenildi. Şüpheli polislerin FETÖ'nün şifreli yazışma programı 'Bylock'u kullandıkları ortaya çıktı. Raporu sildikleri iddia edilen polislerden A.B. ve A.K. meslekten ihraç edildi. A.K.'nin FETÖ soruşturmasından tutuklu olduğu belirtildi.

TELEKOM'DAKİ FETÖ KARARGAHI

FETÖ'nün Telekom'daki yapılanmasını ilk kez Aydınlık 26 Kasım 2015 tarihli “Türk Telekom'da FETÖ karargahı” başlıklı sürmanşet haberiyle kamuoyuna duyurmuştu. Haberde, FETÖ'nün 2010 yılında Türk Telekom'un sistem odasını ele geçirerek Türkiye genelinde yasa dışı dinleme ve teknik takipler gerçekleştirdiği aktarılmıştı. 2009-2010 yılları arasında Türk Telekomünikasyon A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görevli müfettiş A.Ç.'nin Telekom'daki usulsüz dinlemeleri tespit edip rapor hazırladığı için kumpasla görevinden zorla istifa ettirildiği kaydedilmişti. A.Ç hakkında dava açılmış, polis bilgisayarına el koymuştu. Ancak müfettişin Telekom'daki hukuksuzlukları ortaya koyduğu raporuyla birlikte o döneme ait 47 soruşturma dosyasının yer aldığı harddiskin imha edildiği bilirkişiler tarafından tespit edilmişti.

55 TUTUKLU

Müfettiş A.Ç. yürüttüğü soruşturmada hukuka aykırı dinlemelerden 245'inin devlet kurumları ile yurtdışı misyonlara, bin 420'sinin Telekom santralleri üzerinde sinyal veren askeri devrelere, 720'sinin devlet kurumları arasında tesis edilen Başbakanlık, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın devre bağlantılarına ilişkin olduğunu saptamıştı.

Türk Telekom'daki FETÖ yapılanması'na yönelik soruşturmada şimdiye kadar 55 kişi tutuklandı

ulusalkanal.com.tr

Şort giyen hemşireye tekme atan saldırganın savunması şoke etti Gündem Diyarbakır'da polis müdahalesi Gündem Çanakkale geçilmez Binali! Gündem TBMM Darbe Komisyonu'nda tartışma çıktı! Salonu terk ettiler Gündem