Kredi tiyatrosu

Jordi Galceran'ın, İspanya'da ekonomik kriz ilk sinyallerini vermeye başladığında kaleme aldığı "Kredi" adlı oyun Ankara Sanat Tiyatrosu'nda sahnelenmeye başladı. Oyun, bankaların verdiği krediler nedeniyle borçlanmayı, aile ve toplumu saran tefecilik problemini anlatıyor. Parodinin yönetmenliğini İskender Altın oyunculuğunu da Güven Kıraç ve Emre Karayel yapıyor.

Abone ol

"Kredi..."

Günümüz dünyasında ev, araba ve ihtiyaçlarımızı karşılamak için herkes en az bir kere krediye başvurmuştur. Ve borçlanmayla gelen sorunlar zinciri bireyleri, aileleri hatta toplumları bir çok kez zora sokmuştur.

İşte bunu fark eden yazar Jordi Galceran, günümüz dünyasının Sosyo-ekonomik politikaları "Kredi" adlı parodiyle eleştiriyor. Kredi adlı oyunu Türkçe'ye uyarlayan da Deniz Yıldız.

"Kredi" şu sıralar Ankara Sanat Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşuyor. Oyun, bankaların kredileri kimlere verdiğini, verilen kredilerin yarattığı borçlanmayı, bireyden başlayarak aileyi ve toplumu saran bir tefecilik problemini konu alıyor.

Oyunun yönetmenliğini İskender Altın yapıyor. Oyuncuları da Güven Kıraç ve Emre Karayel.

Süprizlerle dolu oyunda Güven Kıraç Banka memurunu, Emre Karayel ise bankadan kredi almaya çalışan vatandaşı canlandırıyor.

2 perdelik oyunun açılışı da bir çok ünlü ismin katılımıyla yapıldı.

"Kredi" 8 Ocak'ta İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde 19 Ocak'ta da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

ulusalkanal.com.tr

Altın Küre adayları belli oldu Kültür Sanat Kardan Mimar Sinan yaptılar Kültür Sanat CHP'den 2015'in sanat raporu: 100'ün üzerinde baskı ve sansür Kültür Sanat Sanatla huzur buluyorlar Kültür Sanat