Moskova'dan Rus diplomatları sınır dışı eden ülkelere misilleme

Rusya'nın, İngiltere'deki 'Skripal vakası' yüzünden Rus diplomatları sınır dışı kararı alan Roma ve Helsinki'nin bu adımlarına karşılık olarak, 2 İtalyan ve 1 Finlandiyalı diplomatı ülkeden gönderme kararı aldığı belirtildi.

Abone ol

İtalya ve Finlandiya dışişleri bakanlıklarından yapılan açıklamalara göre Rusya, Skripal vakası nedeniyle sırasıyla 2 ve 1 Rus diplomatı sınır dışı eden bu iki ülkenin aynı sayıda diplomatını sınırdışı etme kararı aldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, aynı şekilde hareket eden diğer ülkelerin diplomatlarını da sınır dışı etme kararı aldı. Moskova'nın sınır dışı edeceği diplomatların sayısı şöyle:

İtalya: 2 diplomat

Finlandiya: 1 diplomat

Polonya: 4 diplomat

Litvanya: 3 diplomat

Hollanda: 2 diplomat

Letonya: 1 diplomat

İsveç: 1 diplomat

Estonya: 1 askeri ataşe

Rus Dışişleri, Skripal vakasında Rusya'ya karşı düşmanca tutum sergileyen ülkelerin büyükelçilerini karşı tedbirleri bildirmek üzere bakanlığa çağırmıştı.

Sputnik muhabiri, bakanlığın çağrısında İtalya, Polonya, Hollanda, Arnavutluk, Romanya, Ukrayna, Çekya, Belçika, Letonya, Litvanya, Makedonya, Hırvatistan, İsveç, Danimarka, Yunanistan, İrlanda ile Avustralya ve Kanada da dahil 15 ülkenin büyükelçilerinin yer aldığını bildirmişti.

ulusal.com.tr

'Çiftlik Bank' yazan kolilerden tarihi geçmiş gıdalar çıktı Gündem ABD öncülüğündeki koalisyona Suriye'de EYP saldırısı Gündem Diyarbakır Hazro'da 3 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinde tutuklama Gündem