Yatağan işçileri Danıştay'a başvuracak!

Bir taraftan eylemler bir taraftan yargı yolu, Yatağan işçileri amaçlarına ulaşabilmek için her yolu deniyor. İşçiler Yatağan Termik Santrali özelleştirmesinin iptali için gelecek hafta Danıştay’a başvurmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Dağa da çıktılar, Ankara’ya Meclise’e de yürüdüler. Çalıştıkları santralin özelleştirilmesine karşı bir çok eyleme imza atan Yatağan işçileri bu kez mücadeleyi yargıya taşıyor.

Türkiye’nin önemli enerji üretim merkezlerinden biri olan Muğla’daki Yatağan Termik Santrali özelleştirildi. Bu satışa karşı mücadele eden işçiler ise eylemlerin yanı sıra konuyu Danıştay’a taşıma kararı aldı.

Peki, işçiler özelleştirmenin iptal edilmesini neden istiyor? Öncelikle “santral satışlarında kamu yararı yok” diyorlar, ve satışın değerinin çok altına yapıldığını söylüyorlar.

Yatağan Santrali, bağlı kömür ocakları ile birlikte satılıyor. Özelleştirmeyle birlikte artan işçi ölümleri de emekçileri tedirgin ediyor.

HABER: HATİCE KARA KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

Bankayla işi olanlar dikkat! Ekonomi Özelleştirme barikatı Ekonomi Borç kapıya dayandı! Ekonomi Tek Gıda-İş Güngören Şubesi'ne polis baskını Ekonomi