Toner ABD'nin getirdiği yasakların nedenini açıkladı

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner Amerika'nın uçuşlara getirdiği yasakların nedenini açıkladı. Toner, elektronik cihaz kısıtlamalarının terör tehlikesinden kaynaklandığını söyledi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğu ise "Normal yolcuları cezalandırmayalım, tehdit oluşturanlara tedbir alalım" dedi.

Abone ol

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner (Mark Tonır) Amerika'nın uçuşlara getirdiği yasakların nedenini; Belirtilen hava alanlarından güçlü terör tehditlerinin ticari uçaklara sızması tehlikesi olarak açıkladı.

Terör gruplarının ticari uçakları hedef almaya devam ettiğini vurgulayan Toner, saldırılar için yeni yöntemler arayan örgütlerin patlayıcı cihazların kaçakçılığını yaptığını da söyledi.

Toner, Dışişleri Bakanlığının sınırlamanın getirildiği ülkelerle doğrudan irtibat halinde olduğunu ve etkilenen havayolu şirketlerinin yetkilileriyle görüştüklerini ifade etti.

Washington'da konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Amerika'nın kararı ile ilgili olarak, "Bir endişe varsa güvenlikle ilgili birimlerimiz bir araya gelip tedbirleri almamız lazım. Yasaklamalarla bu iş olmaz" dedi.

Gerekli taraflarla görüştüklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Bunlar kalıcı tedbirler değildir. Normal yolcuları cezalandırmak yerine tehdit oluşturabilecek kişilere karşı alacağımız tedbirler daha sağlıklı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Amerika'nın bu kararının hemen ardından İngiltere hükümeti de Türkiye dahil 6 ülkeden Birleşik Krallık'a doğrudan yapılan uçuşlarda, yolcuların bazı elektronik cihazları kabine almasının yasaklandığını duyurdu

ulusalkanal.com.tr

Dünyanın en pahalı şehri Singapur Dünya Nijerya'da art arda üç patlama: Ölü ve yaralılar var Dünya Paris savcılığı, “Fiat“ hakkında adli soruşturma başlattı Dünya ABD'de konut kredisi borcu 3 trilyon dolara dayandı Dünya