CHP'de liste krizi!

Açıklanan Milletvekili aday listeleri CHP'de kriz yarattı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından listelerden çıkarılan milletvekilleri duruma tepki gösterdi. Refik Eryılmaz partiden istifa etti, Hursit Güneş vekilliğinin Kılıçdaroğlu tarafından engellendiğini söyledi. İstanbul milletvekili Umut Oran ise CHP Lideri tarafından kontenjan vaadiyle kandırıldığını ima etti.

Abone ol

CHP'de 7 Haziran seçimlerinin Milletvekili aday listeleri belli oldu. Listeler açıklanınca adaylık bekleyen CHP'li vekillerden art arda tepki açıklamaları geldi.

En sert tepki Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'dan geldi. Hatay'dan aday olmayı beklerken listede ismini göremeyen Eryılmaz, partisinden istifa etti. Eryılmaz, seçimlere Hatay'dan bağımsız milletvekili olarak girecek.

7 Haziran listelerinde yer almayan Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Güneş, "Genel Başkan, benim uzak ara birinci çıkacağımı görerek Kocaeli'de ön seçim ve aday yoklaması yaptırmadı" dedi.

Listelere giremeyen bir diğer isim de İstanbul Milletvekili Umut Oran oldu. Oran, yaptığı açıklamada aday gösterilmemesine üzüldüğünü söyledi. "Önseçime girmek isteğimden Genel Başkan'ın talebi ile vazgeçtim" diyen Oran, Kılıçdaroğlu tarafından aldatıldığını ima etti.

Listede olmayan isimlerden biri de CHP'nin deneyimli milletvekillerinden Kamer Genç'ti. Parti sözcüsü Haluk Koç'un , "Kamer Genç hasta olduğu için aday göstermedik sözlerine sinirlenen Genç'ten bir açıklama geldi. Genç, "Rahatsızlığım nedeniyle hiçbir parti yöneticisi beni aramadığı halde, Haluk Koç'un basına "ağır hastadır" demesini kınıyorum, sevinmesin" ifadelerini kullandı.

İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de açıklanan listelere tepki gösteren isimlerden biri oldu. Ancak Özgündüz, tepkiyi kendi sözleriyle değil yaptığı paylaşımlar ile gösterdi. Ali Özgündüz, twitter sayfasında Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi için yapılan tepki twetlerini rtweetleyerek takipçileri ile paylaştı.

Konya milletvekili Atilla Kart da bir açıklama yaptı. Listelerde yer almadığı ile ilgili soruya Kart, “Şu aşamada bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Daha sonra gerekli değerlendirmeleri yapacağım” yanıtını verdi.

Cemaate yakınlığı ile bilinen İstanbul milletvekili Faik Tunay da tepki göstermek için tweetırı seçti. Tunay, kısa bir süre içinde basına açıklama yapacağını ve olayı netleştireceğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

TÜSiAD Başkan Yardımcısı’ndan çarpıcı yorum Gündem Vatan Partisi'nden TEMAD Ziyareti Gündem İşte HDP'nin milletvekili aday listesi Gündem İşte Vatan Partisi Milletvekilli adayları listesi Gündem