Ankara'da ABD heyeti ile 'F-35' görüşmesi

ABD kongre heyeti Ankara’ya geldi. Heyetin Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğü öğrenildi. Heyetin 'ilişkilerin iyileştirilmesini istiyoruz' mesajı verdiği belirtildi.

Abone ol

NTV’nin duyurduğu habere göre heyet, Türkiye’nin S-400’lerden vazgeçmesi halinde F-35’lerin tesliminde engellerin kaldırılabileceğini ifade etti.

ABD Kongresi'den bir heyet, Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileriyle görüştü. ABD'den Ankara'ye gelen heyetin başkanlığını Michael R. Turner yapıyor. Türk heyetin başkanlığını ise Osman Aşkın Bak yaptı.

Türk heyet ile ABD heyeti, F-35, S-400 ve PKK konusunu görüştü.

ABD heyeti, Türkiye'nin S-400'lerden vazgeçmesi durumunda F-35'lerle ilgili yaptırımların kaldırılabileceği mesajı verdi.

ABD heyeti, Türkiye ile ilişkilerin iyileştirilmesi mesajını verirken, Türk heyeti ABD Kongresi'nin Türkiye'ye karşı olumsuz tavrını kaldırmasını istedi.

Türk heyeti, PKK ile mücadelede ABD'nin üzerine düşeni yerine getirmediğini, daha fazla işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

MHP'nin af önerisine CHP'den açıklama Gündem Baki Özilhan'dan ve Olcay Onursal'dan baki kalan Gündem MİT'ten ihraç edilen FETÖ'cüler sınırda yakalandı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı May ile görüştü Gündem