Almanya Futbol Federasyonu Başkanı'ndan Mesut Özil itirafı

Irkçı saldırıların hedefi olduktan sonra Alman milli takımını bırakan Mesut Özil hala dünya basının gündeminde. Almanya Başbakanlığı konu ilgili yeni bir açıklama yaparken, Özil'i sert sözlerle eleştiren Alman Futbol Federasyonu Başkanı da açıklamalarının istismar edildiğini savundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra ırkçı eleştirilere maruz kalan Mesut Özil'in Almanya milli takımından ayrılmasının yankıları sürüyor.

Almanya Başbakanlığı'ndan da konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Açıklamada, Almanya'da yaşayan Türklerin ülkeyi zenginleştirdiği ve Almanya'da yabancı düşmanlığına yer olmadığı savunuldu.

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel de Mesut Özil milli takımı bırakması ile ilgili açıklama yayımladı.

Alman Futbol Federasyonu başkanı açıklamalarında hatalar olduğunu kabul etti

Elbette bu süre boyunca daha iyi ne yapabilirim diye kendime de soruyorum. Kişisel eleştirimin beni vurduğunu açıkça itiraf ediyorum.

Mesut Özil'e karşı söylemleri ile tepki toplayan Grindel, "ırkçı saldırı" eleştirilerini kabul etmedi, "Bunun ırkçı sloganlar çağrıştırılarak istismar edilmesinden dolayı çok üzgünüm" dedi.

Başkan ve bir insan olarak, federasyon olarak açık bir şekilde herhangi bir ırkçılığın dayanılmaz, kabul edilemez ve tahammül edilemez olduğunu söylemeliydim. Bu Jerome Boateng için, Mesut Özil için ve göçmenlik geçmişine sahip tüm oyuncular için geçerliydi.

Mesut Özil'e sanat, siyaset ve spor dünyasından destek mesajları yağarken, Alman hükümeti konuya karşı duyarsız kalmakla eleştirimişti.

ulusal.com.tr

Umut Nayir Beşiktaş'ta Spor UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5 maç oynandı Spor Fenerbahçe, Andre Ayew'i kadrosuna kattı Spor Beşiktaş'a yeni golcü Spor