Ahmet Türk'ün torunu ile birlikte 14 kişi hakkında iddianame hazırlandı

PKK'nın bombalı saldırı için İstanbul'a gönderildiği öne sürülen ve Boğaziçi Üniversitesi otoparkında ele geçirilen ikiz plakalı otomobille ilgili iddianame hazırlandı. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün torunu Heja Türk’ün de aralarında olduğu 14 kişi hakkında ceza isteniyor.

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi’nin otoparkında bulunan ikiz plakalı otomobile ilişkin iddianame hazırlandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün torunu Heja Türk’ün de aralarında olduğu 14 kişi hakkında ceza istendi.

Heja Türk’ün ‘örgüt üyesi olmak’, ‘sosyal paylaşım sitesi üzerinde örgüt propagandası yapmak’ ve ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret’ten 7 yıldan 19 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede 6’sı tutuklu 13 sanığın ise 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Erdoğan da mağdur olarak yer aldı.

Otomobildeki bomba düzeneğinin Diyarbakır Lice’de hazırlandığı, İstanbul’a getirilen otomobilin, iki şüpheli tarafından Boğaziçi Üniversitesi Kampusu otoparkına bırakıldığı ifade edildi.

Şüphelilerin aracı kontrol etmek amacıyla birkaç kez otoparka gittikleri, kamera kayıtlarını incelemek istedikleri ancak görevlilerin izin vermediği anlatıldı. Zanlıların eylem hazırlığında olduğu vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

Nusaybin'de roketli saldırı: 2 şehit Gündem Nusaybin'de roketli saldırı: 2 şehit Gündem Haliç Köprüsü yakınlarında silah sesleri Gündem Adana'da terör örgütü PKK operasyonu: 11 tutuklama Gündem