İşte açılımın geldiği nokta

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürt halkının sürece olan inancını yitirdiğini, sürecin pamuk ipliğine bağlı olduğunu söyledi. Demirtaş, devlet ile Öcalan'ın şu anda görüştüğünü, ancak hiçbirinin resmi olarak kayda alınmadığını belirtti.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş açılım sürecinde bir hafta 10 gün içinde müzakere sürecine geçileceğini söyledi.

Dicle Haber Ajansı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın açılım süreciyle ilgili görüşlerini aktardı.

Demirtaş, "Öcalan seçim öncesi bu işin bitirilmesini istiyor. Başbakan’la benim yüz yüze yaptığımız görüşmede bize söylediği: “Seçimden önce bitirelim bu işi noktasındayız.” Çünkü Kürt sorunu, bir seçim daha kaldıracak durumda değil. Ortadoğu genelindeki gidişata bakılırsa bunun olması lazım." dedi.

"Devlet şu anda Öcalan ile görüşüyor, bu görüşmelerin hiçbiri resmi kayıt altına alınmıyor" diyen Demirtaş, müzakere aşamasında devlet, Öcalan, HDP heyeti ve izleme kurulunun olacağını, izleme kurulunun tanıklık da yapacağını açıkladı. Akil insan heyetlerini eleştiren Demirtaş, "İzleme heyeti yalnızca akillerden oluşmamalı" dedi, heyete, Yazar Yaşar Kemal'i önerdi.

"Süreç pamuk ipliğine bağlı" diyen Demitaş, Kürt halkının açılıma olan inancını da yitirdiğini açıkladı.

Başbakan Davutoğlu'nun haftasonu Tunceli'ye yapacağı ziyareti de değerlendiren Demirtaş, Davutoğlu'nu ucuz siyaset yapmakla suçladı. HDP Eş Genel Başkanı eski Almanya Başbakanı Willy Brandt’ın Yahudi anıtı önünde özür dilemesine gönderme yaptı, "Başbakan Dersim’e gidecekmiş, orada Seyit Rıza anıtı var. Bizden duymuş olmasın ama Willy Brandt böyle yapmıştı; dua etsin, diz çöksün, özür dilesin" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu, Irak'a gitti Gündem Son gün 7 Aralık Gündem TSK'dan açıklama: Misliyle karşılık verildi Gündem İşçi Partisi Genel Sekreteri Bolluk'tan ''Dersim Harekatı'' açıklaması Gündem