Kuzey Irak petrolleriyle ilgili Barzani yönetimi açıklama yaptı

Türkiye ile Irak bölgesel Kürt Yönetimi arasındaki petrol anlaşmasıyla ilgili Barzani yönetiminden önemli bir açıklama geldi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Sefin Dizayi, Türkiye ile 20 gün önce anlaşmaya varıldığını belirterek, "Petrol yakında gönderilmeye başlanacak" dedi.

Abone ol

Türkiye ile Mekezi Irak Hükümeti arasında ilişkilkerin gerilmesine neden olan Kuzey Irak petrolleriyle ilgili Barzani yönetimi açıklama yaptı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Sefin Dizayi, Dizayi, "20 gün önce Türkiye'yle anlaştık, petrol yakında gönderilmeye başlanacak" dedi. Dizayi petrol ihracatının başlamasının teknik nedenlere bağlı olduğunu söyledi.

Dizayi Irak Kürdistan Bölgesi’nden, Türkiye’ye petrol akışını sağlayacak boru hattının tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi. Dizayi, ''Petrol gönderme anlaşması Türkiye ve Kürdistan arasında imzalanmıştır ve her iki taraf için bağlayıcıdır." diye konuştu.

Sefin Dizayi ayrıca "Iraklı yetkilileri ikna ettikten sonra petrolün gönderilmeye başlanacağı iddialarının doğru olmadığını" belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Engin Alan'a 1 günlük izin Gündem “Tutuklular derhal serbest bırakılmalı“ Gündem Beşir Atalay'a İşçi Partisi'nden yanıt Gündem AYM'nin Balbay gerekçesi Gündem