“İşçi Partisi'nden Ekmekli Kömürlü Eylem”

İşçi Partisi Antalya İl Örgütü, Cumhuriyet Meydanında Soma'da hayatını kaybeden Maden şehitleri için saygı nöbeti başlattı.

Abone ol

İşçi partililer başlarında baretleri, ellerinde ekmek ve kömürle madenciler için önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. Eylem sırasında; “Emekçi Katili AKP, Hükümet İstifa, İş Kazası Değil Özelleştirme Katliamı, Soma İşçisinin Katili Sendikasızlaştırmadır, Soma İşçisinin Katili Vatan Ve Emek Düşmanı AKP’dir” dövizleri taşındı.

Eyleme Aydınlık Gazetesi yazarı Mehmet Ali Güller de destek verdi.

İşçi Partisi İl Başkanı Yalçın Armen yaptığı açıklamada facianın sorumlularının ve katillerinin hükümetin ürünü olan Özelleştirme, Sendikasızlaştırma ve Taşeronlaştırma olduğunu vurguladı. Armen, AKP’nin oylarına takılan ve meclisten geçmeyen araştırma önergesinin bile katilin adını doğru koyduğuna işaret etti.

"Emekçinin Katili AKP Diktatörlüğü"

Hükümetin, tüm emekçilerin mal ve can güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayan Armen, AKP’yi yıkmanın vatan görevi olduğunu sözlerine ekledi. Eylemde sık sık “Hükümet İstifa,Tayyip Yüce Divana, Emekçinin Katili AKP Diktatörlüğü” sloganları atıldı.

Haber: Devrim Aşkın Karasoy

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

AKP'li vekil, “Soma'daki madenler Dünyadaki bir çok madenden güvenlidir“ demişti Yurt Maden ocağında göçük: Çok sayıda işçi göçük altında Yurt Zarar gören çiftçiye borç erteleme Yurt Türkiye güne depremle uyandı! Yurt