Vatan Partisi Adayları Sincan ADD'yi ziyaret etti

Vatan Partisi 1. Bölge Milletvekili Adayları Sincan ADD Şubesi’ni ziyaret etti ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Abone ol

Vatan Partisi 1.Bölge Milletvekili Adayları Eski TRT Başspikeri Mehpare Çelik, Prof. Dr. Hamit Zafer Kars, Evren Mumcu, Funda Çakar ve Nazım Yardım, bugün saat 13.00’te beraberindeki heyetle birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği Sincan Şubesi’ne ziyarette bulundu. Heyeti Sincan ADD Başkanı Fahrettin San ve diğer ADD üyeleri karşıladı.

Ziyaret esnasında seçimler öncesi Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ve Vatan Partisi’nin çözümleri tartışıldı. Konuşması sırasında güncel konulara değinen Mehpare Çelik: “Atatürk’ün söylemlerinin, resimlerinin olduğu yerde bulunmak mutluluk verici. Hep beraber Altı Ok’a sahip çıkmalıyız, Altı Ok tartışmaya açılamaz. Keşke o fotoğraflar Seyit Rıza heykelinin değil, Mustafa Kemal heykelinin önünde çekilseydi. Benim tek derdim bu ülkenin bölünmez bütünlüğüdür. Bugün Papa denen adam da bizi soykırımcı, katil ilan ediyor, AİHM’in aldığı kararı tanımıyorlar. Sevr’i bunların üzerinden tekrar dayatıp ülkemizi bölmek istiyorlar.” dedi.

ADD üyelerinden birinin yönelttiği “Tek vücut olmak gerekirken bölünmek doğru değil. CHP’yle genel merkez düzeyinde görüşmeler ne durumda?” sorusuna Zafer Kars “Biz kendimizi açıkça ifade ettik ve CHP’yi Altı Ok altında birleşmeye çağırdık. CHP’den yanıt gelmedi. CHP yöneticileriyle, Atatürkçüleri elbette ayırıyoruz. Ancak amblemi Altı Ok olan bir partinin bunu düşünmesi gerekir.” şeklinde cevap verdi.

Diğer bir ADD üyesi ise “CHP’lilerle sorunum yok. Ancak CHP birleşmeyi kabul etmezse kapısında yatacak halimiz de yok. CHP yönetimi bölücü ve gericilerle işbirliği içinde. Cumhuriyet’e ve Atatürk’e biz sahip çıkacağız.” dedi.

Heyet daha sonra Lale Meydanı, Kapalı Çarşı ve Sincan Yeraltı Çarşısı’nda esnaf ziyaretlerinde bulundu. Yurttaşlar ekonomik sorunlarını adaylara aktardı. Bir emekli asker “Sadece 550 lira maaş alıyorum.” dedi. Düğün malzemeleri satan bir esnaf ise “İnsanlar ekonomik kriz yüzünden düğün bile yapamıyor. Satışlar çok kötü.” dedi. Bir diğer esnaf ise “Tek çözüm sizsiniz. Oyum Vatan Partisi’ne!” dedi. Heyet son olarak Emekli Binbaşı Cebrail Baloğlu’nu işyerinde ziyaret etti.

Vatan Partisi İzmir İl Örgütü Avrupa Parlamentosu’nun kararını tanımadı Gündem Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Davutoğlu'nu aradı Gündem Kılıçdaroğlu: Koalisyon olabilir Gündem YSK uyardı: Eşit davranın! Gündem