Hoşgeldin Balkes!

İBB'den sonra Balıkesirspor da Süper Lig'de. Sezonun son haftasında şampiyon İBB'yi konuk eden Balkes, mücadeleyi 2-1 kazanarak ligi 2'nci sırada tamamladı ve 40 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.

Abone ol

Balıkesirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek 40 yıl aradan sonra yeniden Spor Toto Süper Lig'e çıktı.

PTT 1'inci Lig'de son haftaya Orduspor'un 2 puan önünde giren Balıkesirspor'a Süper Lig bileti için beraberlik yetiyordu.

Haftalar önceden şampiyonluğunu ilan eden İBB ile sahasında karşılaşan kırmızı beyazlılar, ilk yarının sonu ve ikinci yarının başında attığı gollerle 2-0 öne geçti. Atakora Lalawele'nin 44'üncü dakikada attığı golle soyunma odasına önde giden Balkes, Muhammet Reis'in 47'nci dakikada ağlara gönderdiği topla 2 farklı üstünlüğü yakaladı.

İBB, 68'inci dakikada Tayfun Pektürk ile bir gol bulsa da Balkes, kalan dakikalarda üstünlüğünü korumayı başardı ve ligi 2'nci sırada tamamlayıp Süper Lig biletini kaptı.

Maçın bitiş düdüğüyle beraber sahaya inen taraftarlar, futbolcularla birlikte büyük sevinç yaşadı.

İBB, PTT 1'inci Lig'de normal sezonu 78 puanla şampiyon, Balıkesirspor ise 73 puanla ikinci tamamladı.

ulusalkanal.com.tr

Balıkesir'de büyük sevinç Spor Ünlü tenisçi hayatını kaybetti Spor Servet Tazegül Avrupa Şampiyonu Spor Süper Lig'e çıkan yeni takım belli oldu! Spor