ABD ile ilginç diyalog

AKP'nin Amerika ile birlikte 98 kilometrelik Cerablus-Mare hattına yapmayı planladığı opersayon ile ilgili Ankara’da ilginç bir diyalog yaşandığı ortaya çıktı. ABD'li heyet Türkiye'ye "asker yığın" önerisi yaptı. Türk yetkililer de "sizin dediğiniz yöntemle tutabilmemiz için 30 bin asker yığıp 3 metreye bir asker dizmemiz lazım" yanıtını verdi.

Abone ol

ABD ile Türkiye arasında yapılan Cerablus-Mare hattı opersayonuna ilişkin görüşmelerede ilginç bir diyalog yaşandığı ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, ABD yönetimi, sınırın daha iyi kapatılabilmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri'ni daha aktif bir şekilde devreye sokmasını istedi. ABD, Türkiye'nin bölgeye asker yığmasını talep etti.

Türk yetkililer ise ABD'li heyete bunun mümkün olmayacağını ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Askeri ve diplomatik yetkililer, Amerika'lılara "98 km boyunca 30 bin askerin devreye sokulması, 3 metrede bir gözetleme kulesi konulması gibi önlemler almak demek" şeklinde yanıt verdi.

Türk yetkililer, Türkiye'nin bölgeye duvar örmeye başladığı, devriyeleri ve kuleleri arttırdığı, buna karşın etkili olunamadığını vurguladı. Yüzde 100 başarı için entegre sınır sisteminin hayata geçirilmesinin zorunlu olduğu ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu: Putin'e buradan çağrıda bulunuyorum Gündem 'FETÖ'nün İK'sına girildi' Gündem Özgecan'ın annesi Songül Aslan konuştu: Erdoğan'a beyaz başörtüsü göndereceğim Gündem Mark Kennedy Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto edildi: Üniversitenin kapısı işgalcilere kapalı Gündem