Vergi Yasası değişiyor

Vergi Yasası değişiyor. 2016 yılında yürürlüğe girmesi için hazırlanan Vergi Usul Kanun Tasarısı taslağına göre iyi mükkellef ödülendirilecek. Gelir ve kurumlar vergisini düzenli ödeyenler yarım puan indirim kazanacak. Kötü mükellef ise teşviklerden mahrum bırakılacak.

Abone ol

Vergi Ulul Kanunu 2016 yılında değişiyor. Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı taslağa göre iyi mükellefi ödüllendirilirken kötü mükellefi teşviklerden mahrum bırakılacak.

Taslağa göre, vergisini düzenli ödeyene vergi indirimi geliyor. Ayrıca mükellefin uyumuna göre teşviklerden yararlnama şartı getiriliyor. Vergisini düzenli ödeyen gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine yarım puan vergi indirimi uygulanacak.

Kaçakçılık cezaları ertelenmeyecek. Kaçakçılık suçunda defter ve kayıtlarında hile yapanlar, gerçek olmayan kişiler adına hesap açanlar, tahrif edenler, belgeleri gizleyenler yanıltıcı belge kullananlar 18 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

Vergi mahremiyetinin basın yayın yoluyla ihlali halinde gazete patronundan, yayın yönetmenine, editörden basın danışmanına kadar ceza uygulanacak.

ulusalkanal.com.tr

Büyük İstanbul Otogarı'nda otomatik silah yakalandı Yurt Bunalıma giren hukuk öğrencisi canına kıydı! Yurt Çıkan yangını söndürmeye giden araca ateş açıldı Yurt Telefonunu göle düşüren Iraklı genç buz gibi suya atladı Yurt