Uluslararası Af Örgütü, Türkiye'yi suçladı: Tutuklama merkezi

Uluslararası Af Örgütü, Türkiye'nin mülteciler ile ilgili uygulamalarına tepki gösterdi. Af örgütü, mültecilerin kaldığı kampları "tutuklama merkezine" benzetti.

Abone ol

Uluslararası Af Örgütü Türkiye'yi hedef aldı. "Avrupa'nın bekçileri" başlıklı raporda, Türkiye'yenin mülteciler ile ilgili uygulamaları değerlendirildi.

Raporda, Türkiye'nin Eylül ayından bu yana batı sınırlarında yakaladığı yüzlerce sığınmacıyı güney ve doğu illerinde kurduğu merkezlere sevk ettiği belirtildi. Raporda söz konusu kamplar "tutuklama merkezleri" olarak tanımlandı.

Kamplara yerleştirilen sığınmacılara, "ya burada kalırsınız ya da ülkenize dönersiniz" seçeneklerinin sunulduğu ileri sürüldü.

Avrupa Birliği uzmanı Wiebke Judith, mültecilerin kaldığı kampların "tutuklama merkezleri" olduğunu iddia etti. Judith, iddiası bu kadarla da kalmadı. Türkiye'nin mültecileri haksız yere tutukladığını savundu.

ulusalkanal.com.tr

Gülse Birsel yazdı: Aziz Sancar'ın askerleriyiz Gündem CHP milletvekili Eren Erdem hakkında soruşturma Gündem 11 terörist öldürüldü Gündem Diyanet İşleri Başkanı Maria Antionette'in ruhunu şâd ediyor Gündem