Türk-İş'ten eylem kararı!

Abone ol

Zaten "genel grev yaparız" demişti, şimdi ise onun ilk adımını atıyor, hükümete uyarı eylemlerine başlıyor. Türk-İş Başkanlar Kurulu, kiralık işçilik ve kıdem tazminatının fona devrine karşı 6 bölgede eylem kararı aldı. Haber, Başkanlar Kurulu bildirisiyle duyuruldu.

" TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, özellikle kıdem tazminatı ve özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması konularında dikkat çekmek ve kazanılmış hakların korunmasında ve geliştirilmesinde kararlığımızı göstermek amacıyla, öncelikle 6 bölge merkezinde kitlesel basın toplantısı yapılmasını kararlaştırmıştır."

Özel İstihdam Büroları'na işçi kiralama yetkisi verilmesi, 2009 yılında, insan onuruna aykırı bulunarak yasalaşmamıştı. Oysa şimdi hükümet, bu yasayı yeniden meclise getirmeyi planlıyor.

"Türk-İş Başkanlar Kurulu, işçi kesiminin günümüzde de haklı gerekçelerle karşı çıktığı, özel istihdam bürolarına geçici iş ilişkisi kurma yetkisinin verilmek istenmesini, işçi haklarına ve sendikal örgütlülüğe karşı yeni bir saldırı örneği olarak görmekte ve yapılmak istenen düzenlemelere karşı çıkmaktadır"

Öye yandan Türk-İş, Soma’da işten çıkarılan iki bin 850 işçinin, başta kıdem tazminatı olmak üzere tüm haklarının bir an önce verilmesi gerektiğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Hamzaçebi, Bank Asya'yı sahiplendi Gündem Bank Asya için bundan sonra süreç nasıl işleyecek? Eski BDDK üyesi Hakan Topkurulu yanıtladı Gündem Bağ-Kur'luya kötü haber! Gündem Beyoğlu'nda korkunç olay! Gündem