Davutoğlu: PKK ile bağından dolayı bir terör örgütüdür

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden'in ziyareti Türkiye'nin birinci gündemi oldu. Ankara, PYD'yi kara gücü olarak kullanan Washington'a üst perdeden yanıt verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu Biden ile yaptığı görüşme sonrası kameraların karşısına geçti "PYD de IŞİD gibi bir terör örgütüdür" dedi. PYD'nin sınırda gittikçe tehdit haline dönüştüğünü belirten Davutoğlu "Gerekirse vururuz" mesajı verdi. Joe Biden ise "PKK, IŞİD ve El Nusra terör örgütüdür" dedi ancak Türkiye'nin PYD ile ilgili tutumuna hiç değinmedi.

Türkiye, Amerika ile cephe cepheye geldi. Türkiye'nin bölgedeki ulusal hassasiyetleri, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden'a kameralar karşısında en üst düzeyde iletildi.

PKK'yı kurtarma turuna çıkan Joe Biden, Türkiye ziyaretinin ikinci gününde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Dolmabahçe'deki Başbakanlık çalışma ofisinde yapılan görüşmenin ardından ikili kameraların karşısına geçti.

İlk sözü Davutoğlu aldı. "PYD ile PKK aynı değildir" diyen Biden'a açık mesaj verdi.

Davutoğlu, PYD'nin IŞİD, DHKP-C ve El Nusra'dan farksız olduğunu söyledi. Türkiye'nin ulusal hassasiyetlerini harita üzerinde Biden'a aktardığını belirten Davutoğlu, Washington'a "gerekirse PYD'yi vururuz" mesajı verdi.

Başbakan, PKK bildirisine imza atan akademisyenlere destek veren Biden'a da "resmin tamamını görmek lazım" dedi.

Davutoğlu'ndan ardından Biden konuştu. "Biribirimizle hem fikir olduğumuz ve olmadığımız konular var" dedi. Önce hem fikir olunan konuyu açıkladı.

Sonra da Türkiye hem fikir olmadıkları konuları sıraladı, "terör örgütü" dediği gruplar içine PYD'yi koymadı.

Joe Biden, PYD'yi desteklemeyi de sürdüreceklerini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Liseliler karne heyecanlarını şehit aileleriyle paylaştı Gündem İstanbul'da bazı uçak seferleri iptal oldu Gündem PKK'dan 'Hastaneye götürülen sivilleri vurun' talimatı! Gündem 20 PKK'lı terörist öldürüldü Gündem