'Kanlı Ocak' vizyonda

24 yıl önce bağımsızlığını ilan eden Azerbaycan'ın bağımsızlık mücadelesi beyaz perdeye aktarıldı. "Kanlı Ocak" ismini alan filmin galası hem Azerbaycan hem de Türkiye'de yapıldı. Yönetmenliğini Vahid Mustafayev'in yaptığı film, 27 Şubat'tan itibaren sinema severlerle buluşacak.

Abone ol

Azerbaycan'ın zorlu bağımsızlık mücadelesi beyaz perdeye aktarıldı. Bağımsızlık sürecine giden yolu konu alan "Kanlı Ocak" filmi, bugünden itibaren sinema severlerle buluşuyor.

Film için önce Azerbaycan'da sonra da İstanbul'da gala gecesi düzenlendi. İstanbul'daki gala, Hocalı Katliamının yıldönümünde yapıldı.

Film ekibi kokteyl öncesi kırmızı halı üzerinde bir araya geldi. Filmin başrol oyuncusu Nebahat Çehre ve yönetmeni Vahid Mustafayev film hakkında bilgi verdi.

Çehre, böyle bir filmde oynamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Galaya katılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Kanlı Ocak" filmini Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Paşayeva, Türk Milleti'ne ve özellikle de gençlere çağrıda bulundu.

Vahid Mustafayev'in yazıp yönettiği, Nebahat Çehre, Faik Mirzayev ve Azer Aydemir'in başrollerini paylaştığı film, 1990 yılı Ocağında Bakü'de yaşanan olayları anlatıyor.

Azerbaycan'ın özgürlük mücadelesi bir ailenin yaşadıkları üzerinden aktarılıyor. Filmin başrol oyuncusu Nebahat Çehre, oğulları iki ayrı tarafa düşen güçlü bir anne karakterini canlandırıyor.

27 Şubat'ta vizyona girecek olan, "Kanlı Ocak" filmi sinemaseverlerle buluşacak.

Haber: Deniz Adalı Kamera: Mevlüt Aydoğan ulusalkanal.com.tr

Marquez'in arşivi ucuza gitti Kültür Sanat 'Annem, Oğlum ve Ben' Kültür Sanat AKP'li belediye tiyatro salonunu terk etti Kültür Sanat Kamil Aydın'dan 'Hannas' filmi Kültür Sanat