Atina ile ön görüşme yapıldı: ''Bölgesel barış ve istikrar herkesin menfaatinedir''

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ön görüşmelerin 61. turu İstanbul'da yapıldı. Görüşmelerde Türkiye'yi temsilen, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yer aldı. Yunan tarafında ise diplomat Pavlos Apostolidis vardı. Taraflar, bir sonraki görüşmenin Atina'da yapılması konusunda mutabık kaldı.

Abone ol

Türk ve Yunanheyetler 5 yıl aradan sona 61. tur ön görüşmeleri için İstanbul'da buluştu. Taraflar bağlayıcılık içermeden, mevcut sorunların keşif amaçlı çalışmasını yapmak için masaya oturdu.

2016 yılından bu yana ilk kez yapılan görüşmelerde Türk heyetinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Büyükelçi Çağata Erciyes vardı. Yunan tarafına ise, diplomat Pavlos Apostolidis başkanlık etti. Apostolidis, önceki tur görüşmelerde de yer almıştı.

İstanbul'un ev sahipliğinde yapılan görüşmelerde 60 turda ele alınan konular değerlendirildi. Mevcut durum ve atılabilecek adımlar ele alındı.

İlk açıklama Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.

Sözcü Kalın, ''Türkiye ile Yunanistan arasında dört buçuk yıldır yapılmayan istikşafi görüşmeler bugün İstanbul’da başladı. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde Ege dahil tüm sorunların çözümü mümkündür ve bunun için irademiz tamdır. Bölgesel barış ve istikrar herkesin menfaatinedir.'' dedi.

Taraflar, bir sonraki görüşmenin Atina'da yapılması konusunda mutabık kaldı.

HDP'ye karşı tavır almaktan kaçındılar Gündem Esenyurt operasyonunun yeni ayrıntıları ortaya çıktı Gündem Muhalefet erken seçimde neden ısrar ediyor? Yarın Aydınlık'ta Gündem Türkiye'nin 25 Ocak Kovid-19 bilançosu: 137 vefat, 5 bin 642 yeni vaka Gündem