Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü

Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmen ünvanının verilişinin yıl dönümü. Ailelerinden kilometrelerce uzaklıkta olan öğretmenler yeni kardelenler yetiştirmek için çalışıyor. İşte yurdun dört bir yanında zor şartlarda eğitim veren kahraman öğretmenlerimiz.

Abone ol

Kimi evli, kimi bekâr. Genci yaşlısı milyonlarca öğretmenin günü bugün.

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK'nın kazdığı hendek ve barikatların arasında okula giden, öğrencilerini çatışmalarda bile yalnız bırakmayan öğretmenler için bugün 38 fidan dikildi.

İdil Anadolu Lisesi'ndeki öğrenciler öğretmenleri için okul bahçesinde tören düzenledi.

Okulda görev yapan toplam 38 öğretmen tek tek alkışlar arasında sahneye davet edildi. Öğrenciler öğretmenlerine fidan hediye etti.

Törenin sonunda 38 fidan toprakla buluştu.

Hakkari'nin Güvenli köyü muhtarı Nebi Karataş ise, öğretmenler günü nedeniyle köylerindeki okulun öğretmenlerini evinde ağırladı.

Karataş, Öğretmenlere yer sofrası hazırlaDI.

Erzurum'da ise öğretmenliğe bu yıl başlayan Sema Turgut, 10 öğrencinin eğitim gördüğü görev yaptığı ilkokulda, aynı zamanda yöneticilik ve hizmetli görevini üstleniyor.

Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına yakından ilgilenen Turgut, havaların soğımasıyla minik öğrencilerin üşümemesi için her gün odun toplayıp sobayı yakıyor.

ulusalkanal.com.tr

"Proje okul” uygulamasına karşı tepkiler sürüyor Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye kararını değerlendirdi Gündem Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı Gündem CHP ve MHP'den askerlerimize saldırıyla ilgili açıklama Gündem