Genelkurmay tarafından yapılan şehit anmasında duygusal anlar yaşandı

Hafız Ali, Mehmetali ve Ahmet… Onlar isimleri bilinmeyen kahramanlar. Kimisi Çanakkale’de kimisi Makedonya Cephesinde şehit oldu. Aziz şehitlerimizi yâd etmek için Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği, duygu dolu anlara tanık oldu.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan ”Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliğinde duygu dolu anlar yaşandı. Albay Erhan Altunok’un kaleme alıp, anlattığı şehitlerin hikayeleri Harbiye Askerî Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında bulunan 7’den 70’e tüm izleyicileri etkiledi.

Hafız Ali… Çanakkale şehidi. Gittiği cepheden dönemedi. Ama hep bir bekleyeni vardı. O da eşiydi… Öğretmen Albay Erhan Altunok, Hafız Ali’nin oğlundan bugüne kadar gelen anısını kelimeler boğazında düğümlenerek anlattı.

Bir diğer şehit… Piyade Er Mehmetali. Çocukluğunu ve gençliğini çiftçilik yaparak geçirmişti Mehmetali. Ayşe, Nefise ve Firdevs üç küçük güzel kızı vardı, Mehmetali’nin. Onları ardında gözüyaşlı bırakıp vatan için Çanakkale’ye gitti. Ama bir daha evine, eşine, çocuklarına dönemedi… Mehmetali’nin torunu gençlere seslendi.

Makedonya cephesine gönderilen beş bin beş yüz askerden bin beş yüzü şehit düşmüştü cephede. Küçük yaşlardan itibaren ailesine yardım etmek için çalışan Er Mehmet oğlu Ahmet de onlardan biriydi. Bir daha köyünü hiç göremedi Er Ahmet . Bulunduğu siperin yakınına düşen bir top mermisi engel oldu gelecekte göreceği güzel günlere.

ulusalkanal.com.tr

İzmir'de tarihi su kemeri bulundu Gündem Duayen pastacı Harry Lenas hayatını kaybetti Gündem Liseli Eren'in arkadaşı: 4 uyuşturucu hap içti Gündem Lice’ye hava harekatı: 13 terörist etkisiz hale getirildi Gündem