NATO'daki hedef düşman skandalında son gelişmeler

Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "hedef düşman" gösteren NATO eylemleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Dışişleri Bakanlığı "sürecin yakından takip edileceğini" açıkladı. Konuyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri de bir açıklama yaptı

Abone ol

NATO Türkiye'yi düşman ilan etti, yargı harekete geçti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Norveç'te yaşanan skandalla ilgili soruşturma başlattı.

Savcılık, açıklamasında "Aşağılama içeren eylemler nedeniyle fail veya failler hakkında soruşturulma başlatılmıştır." ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı da sürecin yakından takipçisi olacaklarını duyurdu.

"YAKINDAN İZLENECEKTİR: NATO Daimi Temsilcimizin, NATO Genel Sekreter Vekiliyle gerçekleştirdiği görüşmenin ardından NATO Genel Sekreterince (Jens Stoltenberg) bir açıklama yapılmıştır. Oslo Büyükelçiliğimizce de Norveç makamları ve Norveç'teki NATO askeri yetkilileri nezdinde gerekli girişimler yapılmaktadır. Bu menfur hadisenin failleri hakkında gerekli cezai işlemlerin yapılması yakından izlenecektir."

Bir açıklama da Türk Silahlı Kuvvetleri'nden geldi. TSK, skandalın içeriğine ilişkin bilgi paylaştı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Kanada'da görüştü. Görüşme NATO Genel Sekreteri'nin talebi üzerine yapıldı.

NATO Genel Sektereti, yaşanan olayla ile ilgili Norveç'te bir idari soruşturma başlatıldığını ifade etti.

ulusal.com.tr

Başbakan Yıldırım Dağlıca'daydı Gündem Aydın Kuşadası'nda vatandaşın battı çıktı sorunu Gündem Çavuşoğlu, Lavrov ve Zarif yarın buluşuyor Gündem Preet Bharara hakkında soruşturma başlatıldı Gündem