“Türkiye’ye göç başladı” iddialarını bizzat Türkmen lider yalanladı

Suriye ordusunun Türkmen Dağı'na kara harekâtı başlatmasının ardından “Türkiye’ye göç başladı” iddialarını bizzat Türkmen liderler yalanlandı. Suriye Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci, Rusya ve Suriye’nin operasyon yaptığı bölgede sivillerin olmadığını söyledi. Cevizci “Bölgede insan kitlesi çok az. Göç edenlere ilişkin çıkan haberler doğru değil” dedi. Şuanda bölge olan bir Türkmen lider de bölgeye hakim olan gücün El Nusra olduğunu söyledi

Abone ol

“Türkmen Dağı’ndan Türkiye’ye sivil göç geliyor” iddiaları bizzat Türkmen lider Tarık Sulo Cevizci yalanladı.

Rusya’nın havadan Suriye’nin karadan yürüttüğü operasyonlar sonrasında Türkiye sınırına sivillerin kaçtığı iddia edilmişti.

Bölgedeki yerel kaynaklardan ve Türkmen liderlerden alınan bilgilere göre, sınıra bir göç söz konusu değil.

Ulusal Kanal’a konuşan Suriye Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci Türkmen Dağı bölgesiyle ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

"Bölgede insan kitlesi çok az. Birçok kişi savaştan dolayı çok önce göçmüşlerdi. Göç edenlere ilişkin çıkan haberler doğru değil. Biz bu haberleri doğrulatamadık."

Bölgedeki yerel kaynaklar da Cevizci’yi destekliyor. Yerel kaynaklar, o bölgede bulunan gerçek nüfusun zaten 4 yıl önce Türkiye’ye göç ettiğini söyledi.

Bir çarpıcı bilgi de ismini vermek istemeyen bir Türkmen liderden geldi. Türkmenlerin genelde Şam ve Halep bölgesinde güvende yaşadığını belirten yerek Türkmen Lideri, “Türkmen Dağı bölgesinde yoğun olarak bulunan grup El Nusra grubudur” dedi.

Türkmen lider, Rakka ve Halep’te daha önceden çok sayıda Türkmenin öldürüldüğünü, o zaman neden ses çıkmadığını da sordu.

Operasyonların ardından yaklaşık 5 bin kişinin Türkiye’ye doğru göç ettiği iddia edilmişti. Dışişleri Bakanlığı da Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u bakanlığa çağırmıştı.

HABER: İSMAİL ERAY ÇELEBİ

ulusalkanal.com.tr

Usta müzisyen hayatını kaybetti Gündem Sinan Oğan adaylığını açıkladı Gündem Ogün Samast'ın otobüsle İstanbul’a hareketi sırasında istihbarattan çok sayıda görevli oradaydı Gündem Polis araçlarının tepe lambaları akıllanıyor Gündem