İsmail Hakkı Pekin'den önemli uyarı!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin profesyonelleşmesi adına sözleşmeli Er ya da Erbaş alımının 20 yaşa düşürülmesi kararlaştırıldı. Peki, değişiklik Türk Ordusu'nun belkemiği olarak görülen mehmetçik sistemini nasıl etkileyecek? Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, "TSK içinde ani ve büyük değişiklikler yapmak orduyu dağıtır" uyarısını yaptı.

Abone ol

Bedelli askerlik açıklandı açıklanmasına ancak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde zorunlu askerliği etkileyecek ciddi bir değişikliğe gidildi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı plana göre 20 yaşına gelen erkekler Er yada Erbaş olarak orduda istihdam edilecek. Değişikliğin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mehmetçik sistemini nasıl etkileceği merak konusu.

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin açıklanan uygulamayı Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Pekin, yaşanacak tehlikelere dikkat çekti. “TSK içinde ani ve büyük değişiklikler yapmak orduyu dağıtır” diye konuştu.

Düzenlemenin gerekçesi ise askerlik yükünü hafifletmek ve orduyu profesyonelleştirmek olarak söylendi. Pekin TSK’nın taleplerini sıraladı, ancak değişikliğin şu an için çare olamayacağını belirtti.

Pekin, Türkiye'nin yurt savunması halinde bir ülke olduğunun altını çizdi ve diğer Avrupa ülkeleriyle kıyasmanın doğru olmadığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

AKP barajı neden savunuyor? Gündem “Krizin parçası değiliz” Gündem Cezası bitti, kararı çıkmadı Gündem Demirtaş yalanlandı Gündem