Semih Yalçın: Platonik aşk yaşayan AKP ile HDP yan yana geldi, bölücülük kurumsallaştı

MHP, oluşturulan seçim hükümeti kabinesini "mektep kaçkınlarının toplandığı toplama kampı" olarak değerlendirdi. AKP'nin platonik aşk yaşadığı HDP ile bir araya geldiği belirtilen açıklamada, "Bu kabine sayesinde bölücülük AKP eliyle kurumsallaşmıştır" denildi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu seçim hükümeti ile ilgili MHP'den yazılı açıklama yapıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın yaptığı açıklamada, Türkiye'nin "Saray’ın ihtiras ve hedeflerine hapsedildiği" savunuldu. Davutoğlu için "taşeron" yakıştırması yapıldı, Bakanlar Kurulu'nun da buna hizmet ettiği vurgulandı.

Yalçın, "AKP ve Sayın Başbakan sadece Saray’ın siyasi taşeronu ve maşasıdır. Bu taşeronluk öylesine bir hal almıştır ki; artık her şey Saray’ın insafına ve iradesine teslim edilmiştir. Saray, siyasetin tam göbeğine yerleşmiştir. Son Bakanlar Kurulu da Saray’a hizmet etmek üzere dizayn edilmiştir. Kabine’den çok ‘mektep kaçkınlarının’ toplandığı bir ‘toplama kampı’na benzemektedir. Bu kadar çok mektep kaçkınının Türkiye’ye ne kazandıracağı meçhuldür." ifadesini kullandı.

Semih Yalçın, AKP ile HDP'nin aynı kabinede buluştuğuna dikkat çekti,"bölücülük kurumsallaştı" dedi.

Yalçın, "Zaten platonik aşk yaşadıkları bölücülerle nihayet resmiyette buluşmuşlardır. MHP’yi bölücülerle aynı resmin içine koymayı başaramayanlar, araya kaynattıkları mektep kaçkınlarıyla milletimizi kandıramazlar. Bu kabine sayesinde bölücülük AKP eliyle kurumsallaşmıştır. Devlet bölücülere teslim edilmiştir." ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

İşte AKP'nin önündeki en kritik açmaz! Gündem Diyarbakır Valiliği'nden patlama açıklaması Gündem Midilli Adası alev alev yanıyor Gündem Haliç'te yoğunluk bitti Gündem