Şam'da önemli görüşme

Fransız parlamenterler Suriye'denin başkenti Şam'da Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüştü. Heyette yer alan anamuhalefet partisi milletvekili Jacques Myard (Jak Miyar) "Suriye olmadan IŞİD’e karşı mücadele etmek mümkün değil" dedi.

Abone ol

Fransız parlamenterler Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüştü. Görüşme Suriye'nin başkenti Şam'da gerçekleşti.

Toplantıya, Fransız Meclis'indeki Fransa-Suriye Dostluk Grubu Başkanı da Sosyalist Parti (PS) milletvekili Gerard Bapt, Başkan yardımcısı anamuhalefet partisi UMP milletvekili Jacques Myard ve Senatör Jean-Pierre Vial ve Bağımsız Demokratlar Birliği'nden (UDI) Senatör François Zochetto katıldı.

Fransız heyet Salı günü Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Miktad ve Suriye Cumhuriyeti Başmüftüsü Ahmed Hassun ile görüştü. Heyet bir gün sonra da Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile bir araya geldi.

Heyette yer alan ana muhalefet partisi UMP Milletvekili Jacques Myard "Suriye olmadan IŞİD’e karşı mücadele etmet mümkün değildir. Suriye hükümetiyle anlaşamazsak da, hâlâ bir sorumluluk anlayışı taşıyan bu yerel güçlerle birlikte mücade etmek gerek” dedi.

Fransız milletvekillerinin Şam ziyareti Fransa basınına bomba gibi düştü. Sarkozy döneminin Başbakanı François Fillon Fransız heyetinin görüşmelerini desteklediğini açıkladı

Hükümet kanadı bu heyetin görüşmeleriyle ilgilerinin olmadığını kendi kişisel tasarrufları olduğunu açıkladı. Fransız hükümeti son aylarda açıkça olmasada Suriye ile ilişki kurmanın yollarını aradığı, Fransız istihbaratının Suriye istihbarat yetkilileriyle defalarca görüştüğü basına yansımıştı.

ulusalkanal.com.tr

Dalgalar bile dondu! Dünya Ünlü yazar sokak ortasında öldürüldü! Dünya Akdeniz'de 5 şiddetinde deprem! Dünya Almanya onayladı! Dünya