Emniyette tarikatler savaşı

Emniyet içinde F tipi örgütün etkisinin kırılmasından sonra boşalan makamlar için tarikatlar çekişmesi yaşandığı öğrenildi. Tarikatçı polislerin F tipi örgütle mücadele eden polisleri saf dışı bırakarak üst rütbeleri elde ettiği belirtildi. Aradan sıyrılanlarsa F tipi polisler oldu. Aydınlık gazetesinin Emniyet teşkilatı içinde olup bitenleri anlatan haberini ekranlarınıza getiriyoruz.

Abone ol

F tipi örgütün pols teşkilatındaki gücü zayıflatıldı. Ancak tarikatların emniyet içindeki çekişmesi teşkilatta yeni bir krizi tetikledi.

Aydınlık Gazetesi, F tipi örgütten boşalan yerleri ele geçirmek için tarikatlar arası mücadelenin hızlandığını yazdı. Buna göre Emniyetteki kritik birimler için liyakat yerine “Okuyucu, Yazıcı, Menzilci, KÖZ’cü” gibi tarikat gruplarının gücü etkili oldu.

Tarikatların kendilerini korumayı esas almasıyla F tipi örgütle mücadele edenlerden emniyetçilerden hiçbiri terfi almadı. Öyle ki 17-25 Aralık operasyonları sırasında evrakları vermediği için Zekeriya Öz’ün emniyeti basmasına yol açan A.N.’ye bile rütbe verilmedi.

Teşkilatta yaşananlardan huzursuzluk duyan bir başka kesim de ülkücü polisler. F tipi örgüt operasyonlarında kritik rol alan bu kesim son dönemde kendilerinin dışlandığını düşünüyor. “Biz mücadele ediyoruz, birileri makam mevki, çıkar peşinde” eleştirisi yapıyor.

Eminiyetteki güç savaşından yaralanalar ise F tipi polisler oldu. Özellikle kendileri ile mücadele eden emniyetçilerle ilgili “paralelci” ihbarı bile yapan örgüt bu yöntemle soruşturmaları bulanıklaştırmaya çalışıyor. Aydınlık'a konuşan bir kaynak "Benzer yazılı ihbarlar değişik savcılardan gelmeye başlayınca bu işin organize bir iş olduğunu anladık" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

AKP'nin akil insanlar heyetindeki isimler PKK'ya canlı kalkan olacak Gündem Arınç'tan Erdoğan'a yanıt: Böyle bir niyetim yoktu ancak... Gündem Pekin: Yaralılar bahane edilerek evdeki PKK'lılar kaçırılmak isteniyor Gündem 7 kişi suç üstü yakalandı Gündem